Rugpjūčio 6 dienos (sekmadienio) popietę Lazdijų r., kelio Krosna-Lazdijai 4-ame kilometre, pareigūnai sustabdė vilkiką „Volvo FH 12“ su puspriekabe. Pagal neegzistuojančios įmonės dokumentus buvo gabenamas medienos plokščių krovinys taip pat neegzistuojančiam gavėjui. Sumaniai krovinį imituojančiose slėptuvėse buvo rasta beveik 250 000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Bendra kontrabandos vertė įskaitant privalomus sumokėti mokesčius yra beveik 740 000 eurų.

Cigaretės buvo gudriai paslėptos masyviose medienos plokščių pakuotėse, pasinaudojant knygos-suvenyro principu. Taip atvertus viršutinį sluoksnį, viduje laukė staigmena - beveik 500 cigarečių dėžių. Šioms įmantriai užmaskuotoms slėptuvėms nuimti pareigūnams prireikė specialiosios technikos, praneša Alytaus apskrities policija.

Vilkiką vairavęs 53 metų Šilutės gyventojas yra žinomas policijos pareigūnams - anksčiau jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vyras pripažįsta vežęs cigaretes. Dėl šios nusikalstamos veikos taip pat buvo sulaikytas Lazdijų gyventojas, kurio įmonės teritorijoje buvo pakrautas minėtas krovinys.

Didelio masto tyrimas buvo atliktas Alytaus apskr. VPK ONTS pareigūnams bendradarbiaujant su kitų miestų teisėsaugos institucijomis ir užsienio partneriais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199² str. 1 d. (dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą), įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.