Prieš televizijos kameras apie moters dingimą pasakojęs vyras dabar vengė dėmesio. Vedamas į teismą jis slėpė veidą po gobtuvu, ėjo susigūžęs. Teismo posėdis numatytas 9.30 val., tad jis atvežtas vos keliomis minutėmis anksčiau.

Šeštadienį vykstančiame teismo posėdyje laukiama vyro paaiškinimo, kodėl jauna moteris rasta negyva šulinyje, o ant jos galvos buvo užmautas maišas. Prokuratūra pateikė prašymą Š. Žemaitį laikyti už grotų iki vyksta išsamus nužudymo tyrimas.


Papildyta 10.33 val.: teismui užteko valandos priimti sprendimą, ar jaunas vyras gali grįžti į laisvę, ar jam pareikšti įtarimai nekelia rimtų abejonių. Prokurorės prašymas suimti Š. Žemaitį trims mėnesiams tenkintas. Po teismo posėdžio prokurorė Jūratė Tamašauskienė ir suimto vyro advokatė atsiribojo tylos siena - nė vienas nesutiko kalbėti nei apie pareikštus įtarimus, nei apie kraupaus nusikaltimo aplinkybes ar pokalbį su įtariamuoju ir jo įvykių versiją. 

„Kaip tu vaikui į akis pažiūrėsi?“ – klausia porą pažinoję žmonės. Ne vienas socialiniuose tinkluose atvirai įtariamąjį siuntė į pragarą ir vis dar negali suvokti, ar tikrai įtariamuoju tapęs jaunas vyras mylimai moteriai atėmė gyvybę. Net ir nesibičiuliavę su pora žmonės šiurpo, kaip galima moterį įkišti į maišą ir įmesti į šulinį. Daug kam kilo klausimų, kaip Samantai atimta gyvybė. Moters kūnas buvo su akivaizdžiomis smurto žymėmis. Įtariama, kad moteris pasmaugta ar mirtinai sumušta.

Pakruojo rajone, Linkuvoje, nuo balandžio 11 dienos Samantos Rakauskaitės aplinkiniai jau nematė. Po poros dienų paskelbta jos paieška žiniasklaidos priemonėse. Policija, kinologai, pasieniečiai, ugniagesiai ir begalė savanorių tikrino visas galimas jaunos moters buvimo vietas. Policijos pareigūnams kasdien vis labiau pasitikėjimo nekėlė Š. Žemaičio versijos, kol galiausiai penktadienį S. Rakauskaitės sugyventiniui pareikšti įtarimai, o netrukus po pokalbio su juo rastas ir nužudytos moters kūnas.

Poros kaimynystėje Linkuvoje gyvenanti moteris sakė, kad Samantą gerai pažinojo, jauna moteris džiaugėsi, kad gavo darbą, o apie konfliktus su sugyventiniu kalbos nebuvo. Visgi, kad S. Rakauskaitės netenkino gyvenimas su Š. Žemaičiu, kaimynė sako žinojusi. Taip pat teigė, kad Samantai dingus, kirbėjo bloga nuojauta, kad dėl to kaltas būtent jos sugyventinis. Samanta svarsčiusi paslapčia jį palikti. Anot kaimynės, Samanta niekada nebuvo iš tų, kurios „laksto“ su vyrais.

Garbaus amžiaus kaimynai nustebo sužinojęs, kad Š. Žemaitis įtariamas nužudymu ir penktadienį buvo sulaikytas. Anot kaimyno, su pašonėje gyvenančia jauna pora jis beveik nebendravo. Jo žmona, nors ir nebendravo su jauna pora, pratarė, kad visgi jaunas vyras nebuvo šventas.