Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį pradėjo nagrinėti 76 metų J. Daktarienei iškeltą administracinio teismo pažeidimo bylą dėl draudžiamų daiktų perdavimo nuteistajam.

Ši byla iškelta po įvykio pavasarį, kai kovo 17 d. Lukiškėse buvo gautas J. Daktarienės vardu parašytas laiškas H. Daktarui. Atplėšus voką paaiškėjo, kad jame yra įdėta mobiliojo ryšio SIM kortelė. Tiesa, ant voko buvo užrašytas netikslus J. Daktarienės namų adresas – buvo nurodytas ne to buto numeris.

Be to, vokas išsiųstas iš Savanorių pr., o moteris gyvena Naujalio g. – iki tos vietos yra didelis atstumas.

Pažeidimo protokolas J. Daktarienei buvo surašytas gegužės 3 d. Kauno Santako policijos komisariate, o byla perduota Vilniaus teismui, nes pažeidimas padarytas šiame mieste.

J. Daktarienė kategoriškai neigia jai mestus kaltinimus ir tikina, kad dar neišprotėjo, jog taip elgtųsi – pensininkė įsitikinusi, kad kažkas bandė pakenkti jos sūnui.

„Kažkam reikėjo keršto, aš dar neišprotėjusi, nepamirštu, ką siunčiu sūnui, – teisme kalbėjo J. Daktarienė. – Henrikas niekada neprašė jokių kortelių, nei telefonų, jis man į namų laidinį telefoną skambina, ir žmonai į namus skambina, mums nėra jokio tikslo tą kortelę perduoti. Jis tiek metų būna įkalinimo įstaigoje, ir niekada neprašė.“

J. Daktarienė pabrėžė, kad žino, jog suimtiesiems ir nuteistiesiems negalima siųsti SIM kortelių, tačiau džiaugėsi, kad H. Daktarui buvo atsiųsta tik SIM kortelė.

„Ką aš jam siųsiu tokius dalykus, visa laimė, kad įdėjo kortelę, o ne narkotikų maišiukuose, – sakė pensininkė. – Ar aš tokia kvaila būsiu, kad atsiųsiu kortelę? Sūnus iš karto pasakė, kad čia ne mano mamos laiškas. O ten buvo tuščias vokas, tik SIM kortelė įdėta.“

H. Daktaro motina įsitikinusi, kad buvo apšmeižta. Ir ne tik ji, bet ir jos sūnus.

„Dėl ko mane reikia šmeižti? – klausė ji. – Nėra tikslo siųsti SIM kortelę – kaip aš galiu savo amžiuje tokią gėdą daryti, kaip pakenkti sūnui, manau, kad kažkas padarė.“

Pasak jos, pareigūnai po laiško gavimo atliko kratą H. Daktaro kameroje, tačiau jokių draudžiamų daiktų nerado.

Tuo metu J. Daktarienei atstovaujantis advokato padėjėjas Ramūnas Putinas stebėjosi, kad ne policija, kuri surašė pažeidimo protokolą, įrodinėja J. Daktarienės kaltę, o atsakomybėn patraukta pensininkė priversta įrodinėti, jog yra nekalta.

Gynėjas tikino, kad J. Daktarienės kaltei pagrįsti nėra surinkta jokių įrodymų ir bylą prašė nutraukti. Kaip nuspręs pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Eglė Gruodienė, paaiškės po savaitės.

Į J. Daktarienės bylą buvo atvykusi ir H. Daktaro žmona Ramutė Daktarienė, kuri ketvirtadienį po galutinio teismo nuosprendžio pasijuto blogai ir apalpo. Penktadienį moteris atrodė jau atsigavusi, bet su žiniasklaida nebendravo.

Tuo metu J. Daktarienė nebuvo patenkinta, kad į jos bylos nagrinėjimą atvyko žurnalistai – prieš posėdį moteris iškeikė DELFI reporterį, o po to puolė vienos televizijos operatorių.