Įvykis užfiksuotas sausio 13-oios paryčiais, apie 5 val.

Kaip praneša „Mano saugos“ tarnyba, centrinio stebėjimo pulto operatoriai atkreipė dėmesį į vieno iš saugomų objektų vaizdo kamerą. Ji transliavo, kad ties vienu Vingrių gatvės daugiabučiu automobilyje „Audi“, kurio variklis įjungtas, sėdi vyras, įtartinai atrėmęs galvą į praviras mašinos dureles.

Į vietą operatyviai buvo nusiųstas tarnybos ekipažas – siekta patikrinti, ar vairuotojo neištiko bėda. Apsaugos darbuotojas įtarimus patvirtino – vairuotojas nejudėjo ir nereagavo į aplinką.

Medikai bei policijos pareigūnai nustatė, kad asmuo yra stipriai padauginęs alkoholio.

Vaizdo kamerose užfiksuota medžiaga tapo neginčijamais įrodymais policijos pareigūnams, kad vyras ne šiaip sėdėjo mašinoje, bet ir ją vairavo. Dėl to dėl įvykio buvo pradėtas tyrimas.

Filmuotoje medžiagoje matosi, kaip vyras įsėda į automobilį ir ima važiuoti. Greičiausiai pritrūkęs jėgų sustoja, atsidaro dureles, panašu, ima tuštinti skrandžio turinį ir galiausiai užmiega prie vairo. Būtent tai liudijantys kadrai buvo perduoti tyrimą atlikusiems pareigūnams.

„Tai ne pirmas atvejis mūsų praktikoje, kai kameros atskleidžia nusikaltimus. Daugiabučių gyventojai jas tam ir įsirengia – ypač saugodamiesi pašalinių asmenų laiptinėse, incidentų automobilių aikštelėse. Vingrių g. daugiabutį ir jo prieigas stebime tiesiogiai, todėl į įvykį galėjome reaguoti iškart. Bet net ir esant vaizdą archyve kaupiančioms kameroms, būtume galėję padėti policijos pareigūnams ir atskleisti įvykio aplinkybes. Visada su institucijomis dalijamės vaizdo medžiaga“, – teigia saugos tarnybos vadovas Gediminas Jankauskas.

Sprendimą dėl vyro kaltės policijos pareigūnai priėmė tik vasario antroje pusėje – jam skirta piniginė bauda ir teisės vairuoti atėmimas.

Patikslinta kovo 1 dieną: Įmonės „Mano saugos“ atstovai suklydo, paskelbę, kad vyrui paskirta baudžiamoji atsakomybė. Administracinėje byloje nurodyta, kad vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės išgelbėjo minimali paklaida: nustatytas 1,50 prom. girtumas. Tai riba, kada dar taikoma administracinė atsakomybė. Policijos pareigūnų duomenimis, į nagrinėjimą pas pareigūnus atvykęs žmogus su advokatu bandė užginčyti vairavimo faktą. Policijos pareigūnai, išnagrinėję turimą vaizdo įrašą ir kitus duomenimis, vyrui paskyrė nuobaudą.

Vairuotojo advokatas informavo, kad policijos nutarimas apskųstas teismui.