Tuo pat metu nuteistieji A. J. ir Š. Š., išėję iš lokalinio sektoriaus, irgi pribėgo prie permesto paketo. Matydamas, kad prižiūrėtojas pirmasis spės paimti paketą, nuteistasis Š. Š. sugriebė pareigūną ir jį pargriovė.

Prižiūrėtojas L. Burinskas, panaudojęs kovinius imtynių veiksmus, bandė kalinį sulaikyti, tačiau pribėgęs kitas nuteistasis A. J. sugriebė prižiūrėtoją už striukės ir nustūmė jį nuo savo bendrininko. Prižiūrėtojas paleido Š. Š. ir bandė sulaikyti A. J., kuris smogė pareigūnui į ranką, taip bandydamas išvengti sulaikymo.

Pasinaudojęs tuo, jog prižiūrėtojas grumiasi su A. J., nuteistasis Š. Š., nepaklusdamas pareigūno nurodymams likti vietoje ir liautis priešintis, sugriebė paketą ir numetė jį į 3-io ir 4-o būrių lokalinio sektoriaus kiemą, tačiau paketą perėmė pareigūnai.

Pakete rasta ir paimta 5 SIM kortelių pakuotės, atminties kortelė, 2 laisvų rankų įrenginiai, 2 mobiliojo ryšio telefonai, 3 paketėliai su biria, kaip įtariama, narkotine ar psichotropine medžiaga.

Abu nuteistieji buvo sulaikyti. Kybartų pataisos namų Vidaus tyrimų skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.