„Iki tol 8 metus sėkmingai dirbau, buvau keliamas pareigose, bet kai prieš 2 metus pradėjau vartoti narkotikus, mano gyvenimas ėmė griūti“, – sakė P. Michailovskis.

Šiandien vyras jau gydosi Priklausomybės ligų centre – viliasi, kad pagaliau pavyks išsivaduoti nuo kvaišalų priklausomybės.

„Noriu susigrąžinti savo gyvenimą“, – sakė jis.

P. Michailovskis trečiadienį stojo prieš Vilniaus miesto apylinkės teismą – teisėjas Olegas Zaicevas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje jau du kartus teistam narkomanui pateikti kaltinimai dėl pabėgimo iš Vilniaus 6-ojo policijos komisariato.

Praėjusių metų gruodį dėl bandymo parduoti vogtus daiktus sulaikytas P. Michailovskis iš areštinės daboklės buvo atvežtas į apklausą pas tyrėją. Čia jis paprašė nuvesti į tualetą – kai pareigūnas vyrą palydėjo iki sanitarinių patalpų, P. Michailovskis staigiu judesiu atidarė duris ir jomis trenkęs į pareigūną paspruko.

Į antrą komisariato aukštą pakilęs įtariamasis užtrenkė koduotas duris ir įbėgęs į balkoną iš jo iššoko. Pareigūnams bėglio taip ir nepavyko sulaikyti.

P. Michailovskis sakė, kad iš karto nuvažiavo į savo motinos namus – pasiėmęs 60 litų nuvažiavo į čigonų taborą. Čia nusipirko tris dozes heroino. „Tiek man reikėdavo per dieną“, – aiškino vyras.

Vėliau bėglį pareigūnai sulaikė prie oro uosto.

„Pats norėjau ateiti į policiją ir prisiduoti, nes žinojau, jeigu būsiu sulaikytas gatvėje, būsiu sumuštas“, – teisme aiškino jis.

Teisėjo paklaustas, ar buvo sumuštas per sulaikymą, P. Michailovskis nieko neatsakė, tik linktelėjo galvą.

Vyras teigė, kad iš policijos komisariato paspruko, nes tyrėjas grasino, jog dėl nusikaltimų, kuriais jis įtariamas, bus uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

„Dabar žinau, kad man pamelavo“, – sakė jis.

„Tuo metu man buvo didžiulė abstinensija, kitaip negalėjau pasielgti“, – savo elgesį bandė pateisinti P. Michailovskis. Jam šiuo metu policijoje yra iškelta byla ir dėl vagysčių.

Pabėgimo iš policijos komisariato baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti Vilniaus prokurorė Danutė Kisinienė mano, kad priklausomybę nuo narkotikų bandančiam išsigydyti P. Michailovskiui turėtų būti skirta ne laisvės atėmimo, o arešto bausmė – 90 parų.

„Laisvės atėmimas neduotų tokių rezultatų, kokių mes norėtume pasiekti“, – sakė ji.

Kokia bausmė bus skirta P. Michailovskiui, teismas žada paskelbti kitą savaitę.