Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija perduota Pakrančių apsaugos rinktinei ir Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui.

Apie nelaimę pranešęs asmuo bendruoju pagalbos telefonu skambino iš Svencelės, kur kiekvieną vakarą susirenka jėgos aitvarų aistruoliai. Pagalbą kvietęs žmogus nurodė, kad į nelaimę patekę žmonės nuo Svencelės kranto yra nutolę maždaug kilometrą.

Į nurodytą vietą operatyviai buvo išsiųsti du Pakrančių apsaugos pasieniečių greitaeigiai kateriai „Boomeranger“, paieškos operacijoje dalyvauja ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Ugniagesiai iš Nidos atvyko į Preilą ir valtimi plaukė Svencelės link. Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovo Valdo Kundroto teigimu, bangos Kuršių mariose yra per didelės, kad būtų galima valtimi nuplaukti toli nuo kranto. Anot V. Kundroto, daugiausia vilčių, kad pavyks surasti mariose dingusius jėgos aitvarų entuziastus dedama į pasieniečių greitaeigį katerį ir kariškių sraigtasparnį.

„Gal bangos tuos žmones jau nunešė prie kokio kranto ir jie išlipo ant žemės, o gal ir ne. Visko gali būti. Gerai tai, kad vanduo Kuršių mariose nėra labai šaltas, o žmonės veikiausiai vilki hidrokostiumus“, – kalbėjo V. Kundrotas.

Papildyta 20.45 val.: laimei, paieškos buvo sėkmingos. Žmonės maždaug po valandos surasti. Vieni į gelbėjimo operaciją išvykusių pareigūnų nelaimėlius surado ir saugiai pargabeno į krantą.