Kaip praneša Šiaulių policija, sausio 17 d. vakare, po treniruotės vykdami automobiliu namo, Kuršėnuose Daugėlių gatvėje, pastebėjo du vaikinus su savim nešančius benzininį pjūklą ir nešiojamą kompiuterį. Sportiški ir drąsūs vyrai nedvejodami sustojo ir pasidomėjo įtarimą kėlusių asmenų nešamu turtu. Įtarimai pasitvirtino, kai sulaikyti jaunuoliai buvo pristatyti į Kuršėnų policijos nuovadą. Čia E. Norvilis ir E. Daunys sužinojo, kad su vogtais daiktais sulaikė net dvi nusikalstamas veikas padariusius asmenis – 26 metų Joniškio rajono gyventoją A. Š. ir 24 metų šiaulietį A. K., anksčiau teistą už plėšimus ir vagystes bei prieš kelis mėnesius grįžusį iš įkalinimo įstaigos.

Tą dieną Šiaulių rajono policijos budėtojas gavo pranešimą, kad iš namų į Šiaulių ligoninės priėmimo skyrių dėl kaktikaulio lūžimo atvežtas 21 metų M. V., Kuršėnų miesto gyventojas. Beveik po valandos policijoje gautas kitas pranešimas, kad sužaloto vyro M. V. namuose, iš virtuvės pavogtas benzininis pjūklas STIHL, kompiuteris DELL ir penki mobiliojo ryšio telefonai. Abiem atvejais buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Kaip vėliau tyrimo metu paaiškėjo, nukentėjusysis į namus pasikvietė pažįstamą jaunuolį su kuriuo dirbo užsienyje. Į svečius atvykęs A. Š. su giminaičiu A. K. gerokai paviešėję, pasivaišinę, pradėjo kabinėtis prie šeimininko. Neblaivių vyrų kivirčas peraugo į konfliktą, kurio metu svečiai paleidę kumščius į darbą gerokai sumušė šeimininką ir pasišalino.

Sumuštam šeimininkui prireikė Greitosios medicininės pagalbos, o svečiams – dar kartą pasisvečiuoti nukentėjusiojo namuose ir pagrobti keletą vertingų daiktų. Apie pavogtus daiktus nukentėjusysis sužinojo tik atvykęs į Kuršėnų policijos nuovadą rašyti pareiškimą, kai tuo pačiu metu į policiją buvo pristatyti su vogtais daiktais sulaikyti jaunuoliai.