Dviem iš keturių nusikaltėlių, Igoriui Geršankovui ir Semionui Berežnojui, buvo paskelbtas mirties nuosprendis, rašoma svetainėje news.tut.by.

Didžiulį rezonansą sukėlusi byla buvo viešai svarstoma Mogiliavo apylinkės teisme.

S. Berežnojus bei Igoris ir Tatjana Geršankovai buvo pripažinti kaltais dėl įvykdytų žmogžudysčių, žmogaus pagrobimo, taip pat sukčiavimo, plėšikavimo, šantažavimo ir dokumentų vogimo arba naikinimo.

Sutuoktiniai buvo apkaltinti ir dėl neteisėto narkotikų arba kitų psichotropinių medžiagų turėjimo ir laikymo nesirengiant parduoti. Borisas Kolesnikovas buvo apkaltintas plėšikavimu, bendrininkavimu vykdant žmogžudystes ir grobiant žmogų.

Remiantis tyrimo medžiaga, piktadariai siautėjo 2009–2015 metais. Jie įkalbinėdavo butų savininkus parduoti turimą turtą, o tada su jais susidorodavo.

Mogiliavo apylinkėse esančiose kapinėse buvo rasti šeši palaidoti asmenys. Dar trys duobės buvo iškastos būsimoms aukoms. Kai kurias aukas, kaip buvo pranešta teismo posėdyje, nusikaltėliai užkasdavo gyvas, tik užmigdytas degtine ir klofelinu.

Kaltinamoji pusė pareikalavo, kad I. Geršankovui ir S. Berežnojui būtų paskelbtas mirties nuosprendis, o Т. Geršenkovai ir B. Kolesnikovui – laisvės atėmimo bausmės po 24 ir 22 metus atitinkamai. Kolesnikovą buvo pareikalauta įkaltinti griežtojo režimo kalėjime. Per paskutinį savo kreipimąsi visi nusikaltėliai atkakliai tvirtino, kad nieko nežudė.

Teismas kaltinimams pritarė. Taigi, I. Geršankovas ir S. Berežnojus buvo nuteisti myriop. T. Geršankovai buvo skirta 24 metų laisvės atėmimo bausmė bendrojo režimo kalėjime, o B. Kolesnikovui – 22 metų laisvės atėmimo bausmė griežtojo režimo kalėjime. Iš visų nusikaltėlių bus konfiskuotas turtas.