Praėjusiais metais tomis pačiomis dienomis keliuose įvyko 39 eismo įvykiai, žuvo 3 žmonės, 44 žmonės buvo sužeisti.

Penktadienį 15 val. 50 min. Ignalinos rajone, kelio Ignalina–Didžiasalis 5-ame km, automobilis „Peugeot Partner“, vairuojamas 55 metų vyro, išvažiavo į priešpriešinę eismo juosta ir susidūrė su automobiliu „Audi A4“, vairuojamu 31 metų moters bei nuo smūgio apvirto. Eismo įvykio metu nukentėjo automobiliu „Peugeot Partner“ važiavę 85 metų vyras, 84 ir 50 metų moterys, visi buvo hospitalizuoti. Taip pat buvo sužeista automobilio „Audi A4“ vairuotoja. Nelaimei, garbaus amžiaus „Peugeot“ keleivės gyvybė ligoninėje užgeso.

Penktadienio vakare 18 val. 20 min. Kaune, Vaidoto gatvėje automobilis „VW Passat“, vairuojamas neblaivaus (0,87 prom. alkoholio) 42 metų vyro, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su mikroautobusu „Ford Transit“. Eismo įvykio metu buvo sužeisti aštuoni mikroautobusu važiavę keleiviai, jie buvo pristatyti į ligoninę.

Šeštadienį apie 17 val. 30 min., Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga, ties įvažiavimu į Paįstrio kaimą, 34 metų Pasvalio rajono gyventojas, būdamas neblaivus, vairuodamas automobilį „Renault Laguna“ neatsižvelgė į oro sąlygas, nesuvaldė automobilio, slysdamas šonu kliudė kelio ženklą ir nuvažiavęs nuo kelio apvirto. Eismo įvykio metu buvo sužeisti automobilio keleiviai - neblaivūs 38 ir 18 metų vyrai, 18-metė moteris ir neblaivi nepilnametė, 16 metų mergina. Automobilio vairuotojas taip pat buvo neblaivus – 34 metų vyrui buvo nustatytas 1,44 prom. girtumas.

Apie 19.30 val. Utenoje, Aušros ir Palijoniškio gatvių sankryžoje neblaivus Sirutėnų kaimo gyventojas vairuodamas automobilį „Renault Megane“, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, posūkyje nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, kur susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Mercedes Benz“, vairuojamu 20-mečio vyro. Šio eismo įvykio metu buvo sužeistas automobilio „Renault“ keleivis, 52 metų vyras, „Renault“ vairuotojui buvo nustatytas 1,44 prom. girtumas.

Tuo pačiu metu, apie 19.30 val. Pagėgių savivaldybės Grigolaičių kaime automobilis „BMW 530“ atsitrenkė į pakelės medį. Eismo įvykio metu buvo sužeista 21 metų keleivė, kuri buvo hospitalizuota. Abiems automobiliu važiavusiems vyrams buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Sekmadienio vakare, 19 val. Kaune, Europos prospekto ir Bitininkų gatvės. sankryžoje automobilis „Audi A6“, vairuojamas 54 metų Šakių rajono gyventojo partrenkė ir sužalojo per nereguliuojamąją pėsčiųjų perėją ėjusį pėsčiąjį, 13 metų berniuką. Nepilnametis buvo pristatytas į Kauno klinikų vaikų traumų skyrių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina vairuotojus būti atsakingais esant sudėtingoms eismo sąlygoms. Atkreipkite dėmesį į slidžius kelius, blogą matomumą. Įvertinkite savo vairavimo įgūdžius, pasirinkite saugų važiavimo greitį, vairuokite atsargiai ir atsakingai, venkite staigių manevrų gatvėse, sankryžose, būkite atidūs ir sulėtinkite greitį pavojingose vietose – prieš pėsčiųjų perėjas ar kitose vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji. Pėsčiųjų eismo dalyvių prašome būti atsargiais žengiant į važiuojamąją dalį, įsitikinti, kad tai saugu, o tamsoje ar blogo matomumo sąlygomis prašome pasirūpinti būti matomais – segėkite atšvaitus.