Klaipėdos miesto apylinkės teismas skyrė maksimalią kardomąją priemonę ir leido Gruzijos pilietį Guramį L. suimti trims mėnesiams. Jis iškart išvežtas į Lukiškių tardymo izoliatoriaus ligoninę.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius teigė, jog surinktų duomenų pakanka įtarti, kad jis padarė nusikaltimą, todėl teismo ir prašyta skirti maksimalią kardomąją priemonę.

Apie Gruzijos piliečio suėmimą prokuratūrą turi informuoti Užsienio reikalų ministeriją ir Gruzijos ambasadą.

DELFI rašė, kad itin kruvina drama įvyko Palangoje vasario 27-osios naktį. Apie 1 val. S. Nėries gatvėje esančios vilos, kurios kambariai nuomojami poilsiautojams, viename butų rastas 33 metų Svetlanos lavonas. Jos krūtinėje žiojėjo durtinės žaizdos.

Tame pačiame bute policijos pareigūnai rado ir 27 metų Gruzijos pilietį Guramą, kurio krūtinėje taip pat buvo matyti keturios durtinės žaizdos.

Vyras buvo išgabentas į ligoninę, jis gydytas Reanimacijos skyriuje. Vyrą saugojo policijos pareigūnai, nes jis laikomas įtariamuoju dėl moters nužudymo, mat kol kas nėra duomenų, kad bute būtų buvę kitų žmonių.

Guramiui L. buvo perdurtas plautis, vienas dūris – pilvo srityje, o kitais dviem dūriais padaryti tik paviršiniai sužalojimai. Vyras buvo operuotas.

„Dėl patirtų sužalojimų jam dar sunku kalbėti, tačiau parodymus jis duoda. Kol kas negaliu pasakyti, kad jis pripažįsta sako kaltę. Tiriamos įvairios versijos, kodėl kilo konfliktas“, – teigė prokuroras.

Jis atskleidė tik tai, jog Svetlanai peiliu buvo smogta ne vieną kartą.

Viena versijų, kodėl įvyko ši kruvina, mirtimi pasibaigusi drama, yra ta, kad pora tiesiog susipyko. Esą ūmaus būdo Svetlana galėjo priekaištauti savo sutuoktiniui, nes jis grįžo neblaivus.

Paaiškėjo, kad vieno kurorto viešbučio darbuotojai vasario 26-osios vakarą du kartus kvietėsi į pagalbą patrulius, kad jie padėtų nuraminti siautėjantį neblaivų gruziną.

Nors jis buvo nuvežtas į Palangos policijos komisariatą, tačiau po kelių valandų paleistas. Tuomet jis ir grįžo į nuomojamą būstą. Pora veikiausiai taip susiginčijo, kad buvo griebtasi peilių.

Šeima konfliktavo ir anksčiau. A. Saunoriaus teigimu, Palangos policijos komisariate buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl smurto šeimoje.

Neatmetama galimybė, jog gruzinas, kaip įtariama, nudūręs Svetlaną, ir pats bandė nusižudyti, todėl jo krūtinė ir buvo subadyta.

Kol vyko ši kruvina drama, name buvo ir du mažamečiai poros vaikai. Vienam jų – vieneri metukai, kitam – dveji.

Vaikai iškart po nelaimės buvo apgyvendinti laikinos globos grupėje Palangoje. Vėliau jie atvežti į Klaipėdą, nes jų tėvų deklaruota gyvenamoji vieta yra uostamiestyje.

Vaikais šiuo metu rūpinasi seneliai – Svetlanos tėvai. Jie specialiai dėl vaikaičių grįžo iš Vokietijos.

Berlyne kurį laiką gyveno ir Svetlana su Guramiu. Svečioje šalyje gimė ir jų vaikai.

Prieš kelis mėnesius jie grįžo į Lietuvą, nes vėl reikėjo tvarkytis dokumentus, leidžiančius gyventi Vokietijoje.

Guramiui L. už žmonos nužudymą, jei tai bus įrodyta, gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)