Penktadienį Rimanto Bekinčio teisme buvo apklausti liudytojai. Pardavėja prisiminė tą dieną, kai R. Bekintis atėjo į parduotuvę kruvinom rankom ir pirko ne įprastą pigų „vynelį“, o mažiausiai du butelius „Starkos“ ir skanesnės užkandos. Už cigaretes vyras atsiskaitė kruvinais pinigais. Pardavėja neklausė, kaip iš pašalpų ir grybavimo gyvenantis pirkėjas staiga praturėjo, tačiau moteriai užkliuvo tai, kad pinigai kruvini. Apie tai ji paklausė R. Bekinčio.

Vyras atsakęs, kad jis sunkiai dirba, tai ir susižeidė rankas. Pardavėjai kruvinos R. Bekinčio rankos nepraslydo pro akis. Teisme ėmė aiškėti, kad kaimynas Vytautas B., pusmetį tylėjo ir slėpė nužudytos aukos auksinius žiedus. Keturis auksinius žiedus į Vytauto B. namus atnešė R. Bekinčio sugyventinė Petrė. Ji Vytauto B. žmonai Salomėjai pasiskundė, kad nebeturinti ko valgyti ir pasiūlė 4 žiedus.

Salomėja Petrei davė 5 eurus, o Vytautas nunešė žiedus paslėpti malkinėje. Ir net per Lietuvą pasklidus žiniai, kad sulaikytas 4 moterų žudikas, žiedus slėpęs vyras niekam nė žodžiu apie juos neužsiminė. Teisme jis gynėsi, kad žiedų vertės nežinojo. Po šių liudytojo žodžių teismo salėje pravirko nužudytos Kazimieros Labanauskienės dukros.

„Kodėl slėpei, jeigu nežinojai?“ - klausė viena dukterų.

Kur yra nužudytos moters auksas, dukros sužinojo tik gerokai įsibėgėjus tyrimui. Pranešusios apie daiktus, po nužudymo dingusius iš mamos namų, moterys laukė žinių. Tuomet žiedų ieškoti pradėjo tyrėjai. Tada apie žiedus prakalbo ir Petrė – R. Bekinčio sugyventinė. Ji pasakė, kad R. Bekintis jai parnešęs žiedus ir padavęs.

Kaimas laidojo keturias R. Bekinčio nužudytas aukas, o kruvinas auksas, vienas nužudymo ir vagystės įrodymų, buvo paslėptas Vytauto B. malkinėje. Vyras su žmona tylėjo. Kol žiedų pavasarį neatvažiavo policija. Vytautas teisme aiškino, kad vargetos Petrės, Bekinčio sugyventinės atneštų žiedų su nužudymais nesusiejęs.

Teisėjų kolegija, net priminė, kad vyrui besipainiojant parodymuose ir jam gali grėsti baudžiamoji atsakomybė.

R. Bekinčio sugyventinė Petrė teisme iškviesta irgi kaip liudytoja. Ji irgi miglotai aiškino, kad tai suprato iš kur tas auksas, tai nesuprato. Tik paklausta, kaip jaučiasi teisiamųjų „narve“ uždarytą savo buvusį sugyventinį, atsakė: „Bijau, kad neišgriūčiau“.

Jokių šiltų jausmų buvusiam sugyventiniui moteris sakė nejaučianti. Laisvės apribojimo įstaigoje buvusio sugyventinio ji nė nelankanti.

Keturios moterys Kražiuose buvo nužudytos praėjusių metų lapkritį. 58 metų Rimantas Bekintis įtariamas kraupiais nusikaltimais. Nužudymai įvykdyti per kelias dienas. Vyras sakė, užmušęs ir apiplėšęs vieną, pinigus pragėrė. Kaimui nepasigedus moters, ėjo žudyti vėl. Kitą dieną vėl. Po to, kai pagyvenusios aukos namuose jį užklupo socialinė darbuotoja, užmušė ir ją. Klaikių nusikaltimų grandinė ir pradėjo aiškėti, kai socialinės darbuotojos po kelių valandų pasigedo kolegos. Radus dvi nužudytas moteris, apžiūrėti visi Kražiai. Aptiktos dar dvi aukos. Tada ir paaiškėjo, kodėl parduotuvėje R. Bekintis atsiskaitė kruvinais pinigais, o nuo kokių „darbų“ kraujas buvo ant jo rankų.