36-erių FST pareigūnui Aleksandrui Ignatjevui gresia baudžiamoji atsakomybė. Šiuo metu jis yra ligoninėje ir jis yra saugomas.

Šią informaciją, kaip rašo newsru.com, patvirtina ir paviešinta nuotrauka, kurioje jis užfiksuotas pusnuogis sėdintis ant ligoninės lovos, o ant dešinės jo rankos – prie metalinio lovos rėmo pritvirtinti antrankiai.

A. Ignatjevo kaklas sutvarstytas (remiantis turimais duomenimis, jis susižalojo pats). Dviguba žmogžudyste įtariamam asmeniui atlikta operacija žandikaulio-veido chirurgijos skyriuje, 23-ojoje Jekaterinburgo ligoninėje.

Po atliktos operacijos specialiųjų tarnybų pareigūno būklė pagerėjo. Informuojama, kad palatą, kurioje guli A. Ignatjevas, pareigūnai saugo visą parą.

Remiantis pradėto tyrimo duomenimis, spalio 21 d. apie 7 val. ryto A. Ignatjevas, būdamas savo bute, užpuolė savo žmoną Anastasiją, prieš tris dienas paminėjusią gimtadienį, ir keturių mėnesių dukrą Dašą.

Dukra ir motina patyrė mirtinų sužeidimų. Susidorojęs su artimaisiais A. Ignatjevas peiliu smogė sau į kaklą, tačiau pataikė į žandikaulį.

Vyresnei įtariamojo septynerių metų dukrai pavyko išsigelbėti. Prieš nusikaltimo įvykdymą vyko barnis šeimoje, o A. Ignatjevas paprašė vyresnėlės apsirengti ir išeiti iš buto. Laiptinėje pamatęs mergaitę kaimynas ją nuvedė pas budėtoją, kuris savo ruožtu iškvietė policiją.

Remiantis viena iš versijų, nusikaltimas įvykdytas A. Ignatjevą ištikusio pavydo priepuolio metu: neva jis sužinojęs apie žmonos neištikimybę ir apie tai, kad biologinis mažosios dukrelės tėvas – kitas vyras.

Pranešama, kad nusikaltimo metu įtariamasis nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio, tačiau, remiantis šaltinių pateikiama medžiaga, neatmetama galimybė, kad jo psichiką veikė narkotinės medžiagos.

Tyrimą vykdo Centro karinės apygardos karinės-tyrimų valdybos pareigūnai.

A. Ignatjevas – šeimos dinastijos teisėjas, jo tėvas dirbo Sovietų Sąjungos KGB. 2002 m. A. Ignatjevas baigė studijas Uralo valstybinio teisės universiteto prokuratūros institute.