Kaip praneša Policijos departamentas, kelyje A10 Panevėžio Pasvalio rajone, netoli Pumpėnų miestelio, susidūrė autobusas, sunkvežimis ir du lengvieji automobiliai.

Pirminiais duomenimis, du žmonės žuvo. Nukentėjusiųjų skaičius tikslinamas. Į nelaimės vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, policija ir medikai.

Papildyta 15.37 val. : Autobuso keleiviai važiavo į ekskursiją. Pirminiais duomenimis, autobuso keleiviai nenukentėjo. Du žuvusieji važiavo lengvuosiuose automobiliuose.

Papildyta 15.52 val. : Kaip DELFI sakė Rasa Černiauskaitė, Panevėžio apskr. VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė, avarija įvyko ties Panevėžio ir Pasvalio apskričių riba. Dėl eismo įvykio užtvertas kelias į abi puses. Pravažiuoti negalima tiek į Panevėžio, tiek ir į Pasvalio pusę.

Papildyta 16.30 val. : Pirminiais duomenimis, nuo Panevėžio važiavęs „Volkswagen Golf“ sustojo, kai jo vairuotojas (gim. 1954 m.) norėjo pasukti į kairę. Automobilį kliudė iš paskos važiavęs vilkikas „Scania“ su puspriekabe, kurį vairavo blaivus Lenkijos Respublikos pilietis (gim. 1979 m.), ir nubloškė „VW Golf“ į Panevėžio pusėn važiuojantį autobusą „Setra“, kurį vairavo vyras (gim. 1958 m.).

Po to vilkikas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su „Audi A6“, kurį vairavo 30-metis biržietis. Per avariją žuvo abiejų lengvųjų automobilių vairuotojai.

Du autobuso keleiviai - moteris ir vaikas - išvežti į ligoninę apžiūrai. Pirminiais duomenimis jie skundėsi kojos ir smakro skausmais. Tikimasi, kad jų sužalojimai nėra sunkūs.

Papildyta 17.32 val.: Policijos departamento žiniomis, į ligoninę išvežtas dar vienas vaikas ir suaugęs asmuo. Iš viso medikų pagalbos prireikė dviem vaikams ir dviem suaugusiems.

Vėliau patikslinta, kad iš viso į ligoninę atvežti keturi žmonės. Į Respublikinę Panevėžio ligoninę pristatyta „Audi A6“ keleivė (gim. 1989 m.), jai nustatytas pilvo sienos sumušimas, raktikaulio
lūžimas, gydoma Reanimacijos skyriuje. Į ligoninę pristatytos ir autobuso „Setra“ keleivės: moteris (gim. 1952 m.), gyv. Biržuose, jai nustatytas kelio sumušimas, 7-metė mergaitė, jai nustatytas kaktos sumušimas, čiurnos raiščių patempimas, 15-metė mergaitė, jai nustatytas viršutinių dantų sumušimas, po apžiūros visos išleistos į namus.

Vilkiko vairuotojas sulaikytas.

Policijos pareigūnai organizavo eismo įvykio vietos apvažiavimą. Nors lėtai, bet eismas jau juda.

Papildyta 21.19 val.: Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, dėl eismo įvykio padarinių šalinimo eismas Pasvalio raj., magistralinio kelio A10 Panevėžys–Pasvalys–*Ryga maždaug 15 km. vis dar ribojamas. Greitis ribojamas iki 50 km/h.

Didžiojoje Lietuvos dalyje magistraliniai ir krašto keliai daugiausia šlapi, vietomis su šlapio sniego provėžomis, tik Klaipėdos apskrityje kai kur padengti plonu prispausto sniego sluoksniu.

Rajoniniai keliai visoje šalyje padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vakarų ir rytų Lietuvoje valomi ir barstomi valstybinės reikšmės keliai.

DELFI skaitytojai pasidalijo nuotraukomis iš eismo įvykio.

DELFI dėkoja už nuotraukas !