Ketvirtadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvestas vyras dengėsi veidą, jo rankos apibintuotos. Pirminiais duomenimis, vyras dar iki sulaikymo jau buvo sužalota ranka.

Prokurorė Austėja Janulevičiūtė teismo prašo 34 metų vyrą suimti maksimaliam galimam laikotarpiui – trim mėnesiams. Aleksandrui B. Pateikti įtarimai dėl automobilio pagrobimo.

Į teismą atvestas žmogus nebuvo kalbus.

Vyras teisėsaugai gerai žinomas. Jau yra teistas net aštuonis kartus, be to, ne vieną kartą įkliuvo prie automobilio vairo, būdamas neblaivus. Už tai buvo praradęs teisę vairuoti automobilį.

Paskutinį nusikaltimą, tyrimo duomenimis, įtariamasis padarė būdamas neblaivus. Po įspūdingų gaudynių Aleksandrui B. nustatytas 0,86 promilės girtumas.

DELFI primena, kad Aleksandras B. įtariamas liepos 19 d. užpuolęs moterį degalinėje ir iš jos pagrobęs automobilį „Hyundai“. Policija gavo net kelis pranešimus, susijusius su šiuo nusikaltimu.

19 val. 45 min. patruliams pranešta, kad Plytinės gatve link miesto centro važiuoja automobilis, kurio vairuotojas gali būti neblaivus – apie tai policijai pranešė kitas vairuotojas. Sugavus bėglį pareigūnai išvardijo visą maršrutą, kuriuo jį gainiojosi. Įjungę švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, Keramikų gatvėje patruliai pradėjo stabdyti minėtą transporto priemonę. Vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nuvažiavo Antakalnio, T. Kosciuškos, Žygimantų gatvėmis, nuolat kirsdamas sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, išvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą, labai pavojingai manevruodamas, blokuodamas bandantį aplenkti policijos tarnybinį automobilį.

Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu, bėglys negalėjo pravažiuoti sankryžos, nes degė draudžiantis signalas ir visose eismo juostuose stovėjo automobiliai.

Tiesa, paskutinį teistumą Aleksandras B. „užsidirbo“ už analogišką nusikaltimą.

Teismas paskelbė, kas Aleksandrui B., vos vasarį paleistam iš pataisos namų, už dabar įvykdytą nusikaltimą skiria trijų mėnesių suėmimą. Prokurorės prašymas tenkinamas pilnai.

Įtariamojo advokatas Mykolas Girdiušas sakė, kad Aleksandras B. kaltę pripažįsta, tačiau nusikalto paveiktas alkoholio.

„Liaudyje sakoma, kad nusikaltimą padarė ne žmogus, o degtinė“, – sakė M. Girdiušas.