Nužudytieji yra Jean-Michelis Rossi (Žanas Mišelis Rosis), salos pagrindinės partizanų grupuotės steigėjas, ir jo ilgametis bendražygis Jean-Claude Fratacci (Žanas Klodas Frataksis).

Bare “La Piscine”, kuriame 44 metų J.-M. Rossi paprastai susitikdavo su draugais, įsiveržę užpuolikai šaudė automatiniais ginklais ir dar lengvai sužeidė padavėją.

Neseniai Korsika gavo Paryžiaus pažadą suteikti salai precedento neturinčias savivaldos teises, o nužudymai sukėlė nuogąstavimus dėl galimos kraujo keršto bangos.

1995-1997 metais per grupuočių karą Korsikoje žuvo 20 nacionalistų.

J.-M. Rossi 1976 metais buvo vienas Korsikos nacionalinio išvadavimo fronto (FLNC) steigėjų. Ši partizanų grupuotė yra prisiėmusi atsakomybę už dešimtis bombų sprogdinimų tiek Korsikoje, tiek žemyno Prancūzijoje.

Vėliau J.-M. Rossi tapo FLNC politinio sparno lyderis, bet pastaraisiais metais kiek mažiau dalyvavo politinėje veikloje. Jis ir jo draugas nacionalistų lyderis Francois Santoni (Fransua Santonis) neseniai išleistoje knygoje apie kovas Korsikos nepriklausomybės vardan kritikavo buvusius bendražygius.

Nacionalistai savo pažiūrų skirtumus vieni kitiems išdėstė savaitgalį vykusiame susitikime Korto kaime - kraštutinieji aršiai kritikavo susitarimą su Prancūzijos premjeru Lioneliu Jospinu (Lioneliu Žospenu), vadino jį parsidavimu ir reikalavo visiškos nepriklausomybės.

Minėtas susitarimas, kurio sąlyga yra smurto nutraukimas, per ketverius metus suteiktų Korsikai ribotą įstatymų leidybos teisę.

J.-M. Rossi už FLNC išpuolius kalėjime praleido 9 metus.