Keturi asmenys 2017 m. gegužės 27 d. Vilniuje, būdami neblaivūs, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų. Moteris R. J. nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų sustoti ir prisistatyti, nėjo į tarnybinį policijos automobilį, kad būtų nustatyta jos tapatybė.

Informavus moterį, kad ji yra sulaikoma už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą, ir pradėjus ją vesti prie policijos tarnybinio automobilio, R. J. bandė ištrūkti, kojomis spirtis į žemę, nereagavo ir nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, praneša Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Tuo metu, kai sulaikytas asmuo buvo sodinamas į policijos pareigūnų tarnybinį automobilį, vyras D. B. priėjęs iš už nugaros, sugriebė policijos pareigūnui už liemenės ir bandė jį atitraukti, taip trukdydamas policijos pareigūnui atlikti tarnybines pareigas.

Moteris N. S. nepaleido sulaikyto asmens rankų ir neleido jo vesti į tarnybinį policijos automobilį. Taip pat bandė atitraukti pareigūno rankas nuo sulaikyto asmens, į jo reikalavimus nutraukti neteisėtus veiksmus nereagavo.

Vyras G. G. elgėsi agresyviai, stumdė policijos pareigūną, nereagavo į pareigūno reikalavimus nutraukti neteisėtus veiksmus.

Šiais savo veiksmais asmenys padarė administracinius nusižengimus, numatytus ANK 506 straipsnio 4 dalyje. Visi pažeidėjai prisipažino ir gailisi.

Teismas nutarė pažeidėjus nubausti ir R. J., N. S., D. B. skirti po 90 eurų baudą. Skirdamas nuobaudą G. G., teismas atsižvelgė į tai, kad administracine tvarka pažeidėjas baustas, turi galiojančių nuobaudų, ne visos baudos yra sumokėtos, todėl skyrė 110 eurų dydžio baudą.

Nutarimai per dvidešimt dienų nuo jų priėmimo dienos gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.