Teismas praneša, kad 38 metų Olandijos pilietis M. B. S. neteko laisvės 12 metų, 42 metų Ispanijos pilietis R. E. C. ir 57 metų Lietuvos pilietis V. Š. – 11 metų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, bendradarbiaudami su užsienio valstybių teisėsaugos kolegomis, nustatė labai didelio kiekio kokaino patekimo iš Kolumbijos į mūsų šalį kelią, demaskavo kontrabandą organizavusius asmenis ir juos sulaikė.

Apie ketinamą įvykdyti nusikaltimą - atgabenti į mūsų šalį labai didelį kiekį kokaino, pranešė Vokietijos Federacinės Respublikos Hamburgo prokuratūra, pateikusi Lietuvos Respublikos generalinei prokuratūrai teisinės pagalbos prašymą perimti turistinio autobuso, kuriuo buvo siekiama gabenti kontrabandinę kokaino siuntą, kontrolę.

Prieš tai Hamburgo muitinės paieškos tarnyba, viename uosto konteinerių aptiko kokaino turinčio skysčio, kuris buvo paruoštas tolimesniam pervežimui į Klaipėdą autobusu, ir pakeitė jį beverčiu tirpalu.

2011 metų rugpjūčio 28 d. kokaino gabenimu kontrabanda įtariami asmenys buvo sulaikyti Utenos rajone. Čia iš užsienio atvykę du bendrininkai turėjo išgryninti kokainą iš autobuso slaptavietėse atgabento ir daugiau kaip 26 kg šios narkotinės medžiagos turinčio 50 kg. skysčio.

Pagal turimus duomenis, septynis milijonus litų juodosios rinkos kainomis verta kokaino siunta buvo skirta ne Lietuvai, ji turėjo keliauti toliau.

Baudžiamajame kodekse už labai didelio kiekio narkotinės medžiagos gabenimą numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų, už kontrabandą – iki 10 metų.