Siekdami užkardyti galimus viešosios tvarkos pažeidimus policijos pareigūnai tikrino poilsiautojus tiek pliažuose, tiek automobilių aikštelėse. Keletas pažeidimų uostamiestyje ir Klaipėdos rajone sustabdyta ir dėka pilietiškų žmonių, laiku pranešusių apie daromus pažeidimus ir padėjusių užkirsti kelią rimtoms pasekmėms.

Birželio 3 d., šeštadienį, pareigūnams pranešta, jog Klaipėdos rajone, Venckuose netoli maisto prekių parduotuvės į automobilį įsėdo akivaizdžiai neblaivus vyras. Nuvykę į įvykio vietą pareigūnai sužinojo, jog tas pats automobilis ties posūkiu į Jokšų kaimą jau įriedėjo į griovį, o du juos važiavę asmenys taikėsi pasipustyti padus. Patruliai sučiupo 1989 m. gimusį neblaivų (2,25 prom.) vyriškį bei 1989 m. gimusią jo draugę iš Jokšų kaimo. Liudininkai patvirtino, jog būtent sulaikytasis neblaivus vyras ir vairavo griovyje besiilsintį „Renault Espace“. Vyriškis niekaip nenorėjo klausyti pareigūnų nurodymų, priešinosi, tad buvo sutramdytas „Taser“ aparatu, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Taip pat birželio 3 d., apie 23.25 val. pareigūnams pranešta, jog Klaipėdos r., Drukių kaime du vyrai trenkė 1981 m. gimusiam vaikinui ir atėmė iš jo dviratį. Atskubėję į įvykio vietą pareigūnai rado kruviną vyriškį, papasakojusį, jog jį sumušė ir apiplėšė du nepažįstamieji. Pareigūnai kelyje link Drevernos pastebėjo du įtartinus 1974 m. ir 1977 m. gimusius asmenis, kuriuos sulaikius jie nurodė, jog atimtasis dviratis esantis netoliese krūmuose.

Tuo tarpu birželio 4 d., apie 15 val. patruliams pranešta, jog Klaipėdoje, Taikos prospektu šlitinėja trys neblaivūs vyriškiai, kurių vienas dėvi marškinėlius su sovietine simbolika. Nurodytoje vietoje girtų asmenų, atitinkančių aprašymą nepastebėta, tačiau netrukus policijos pareigūnai Audros g. pamatė stipriai neblaivų vyriškį, apsivilkusį raudonus marškinėlius su Sovietų sąjungos herbu bei raidėmis „CCCP“.

Pareigūnai vyriškį atgabeno į komisariatą, o čia paaiškėjo, jog girtas uostamiesčio gatvėmis svirduliavo 1983 m. gimęs Latvijos pilietis, kuris vis nerimo ir keikė pareigūnus.