Liepos 28 d. apie 2 val. 43 min. į Klaipėdos policiją kreipėsi R. P. (gimęs 1974 m.), kuris nurodė, kad tą pačią dieną apie 2 val. 30 min. Klaipėdoje, Debreceno g., jis paprašė nepažįstamo taksi vairuotojo ir dar vieno nepažįstamo vyro, kad parvežtų namo ir parvarytų jo automobilį „Audi A8".

Klaipėdoje, Debreceno g., atvažiavus prie namų, abu vyrai kartu su juo pakilo prie buto durų ir, atidarius duris, įsiveržė į jį.

Anot R. P., bute įvyko grumtynės, kurių metu užpultasis perspėjo vyrus, kad panaudos ginklą. Vyrams nesiliovus mušti, R. P. į juos iššovė iš pistoleto „PM" (leidimas išduotas savigynai).

Įsibrovėliai pagrobę piniginę, kurioje buvo įvairūs dokumentai, ir raktelius nuo automobilio, pasišalino. Materialinis nuostolis nustatinėjamas.

Tą pačią dieną apie 3 val. 40 min. į Klaipėdos ligoninę iš Klaipėdos, Debreceno g., namų, pristatytas ir dėl šautinės žaizdos krūtinėje paguldytas G.T. (gimęs 1967 m.), kuris paaiškino, kad buvo sužalotas Klaipėdoje, Debreceno g., bute, konflikto metu.

Pistoletas paimtas.