Remdamasi ekspertų išvadomis Klaipėdos apylinkės teismo teisėja A. Simaitienė iš lenktynių dalyvio Manto Jazbučio, už leistino greičio viršijimą 58 kilometrais, mėnesiui atėmė vairuotojo pažymėjimą.

27 m. vyras tai pat nubaustas 1000 litų bauda.

DELFI primena, kad kad šių metų gegužės 2-osios naktį, apie 23.30 val., Pilies gatvėje dėl didelio greičio nesuvaldytas automobilis BMW išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio, trenkėsi į medį, namo sieną ir apvirto ant šono.

Automobilyje buvę du keleiviai - 1991 metais gimęs Bandužių gatvės gyventojas Mantas Kvedarauskas, bei jo bendraamžis Rimkų gyventojas Eivydas Pocius žuvo avarijos vietoje.

1991 metais gimęs BMW vairuotojas, Šilutės plento gyventojas Vilius Cemnolonskis dėl įvairių sumušimų buvo išvežtas į ligoninę. Vėliau jo organizme aptikti vartotų narkotinių medžiagų pėdsakai.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad V. Cemnolonskiui gresia atsakomybė, ne tik už tragišką avariją, bet ir narkotikų platinimą. Po kratų jo namuose aptikta nemažai kvaišalų – 150 gramų kanapių, 5 gramus hašišo ir dar 7 gramus naujos Lietuvoje psichotropinės medžiagos, kurią narkotikus vartojantys asmenys vadina kristalais.

Avarijos tyrimo tyrimo metu buvo nustatyta, kad uostamiesčio gatvėmis vyko spontaniškos dviejų automobilių BMW lenktynės, kai prie Naujojo uosto ir Naujosios sodo gatvių sankryžos susitikę dviejų BMW vairuotojai nutarė pasivaržyti tarpusavyje. Už gero kilometro ir įvyko avarija kraupi per kurią žuvo du jaunuoliai.

Pagal antrajame automobilyje rastą vaizdo registratoriaus užfiksuotą medžiagą, kuri, beje, padėjo atskleisti avarijos mechanizmą, ekspertai nustatė, kad abu automobiliai važiavo ne mažesniu kaip 100 kilometrų per valandą greičiu.

BMW kuris patyrė avariją važiavo 124,1 - 132,6 km/h greičiu. Antrojo lenktynių dalyvio automobilio greitį sumažino priekyje važiavęs ir kairėn sukęs taksi automobilis. Antrasis BMW galėjo važiuoti 108,8 - 110,7 km/h greičiu.Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.