Automobilis atskriejo Žardininkų gatve, skersai kirto Statybininkų prospektą, trenkėsi į skiriamosios juostos bortelį, perskrido žalią veją ir atsidūrė kitoje prospekto pusėje. Gedminų gatvės pradžioje
Išlūžo ratai. Iš BMW išbėgo tepalai, prakiuro padangos, iššaudė oro pagalvės.

Į įvykio vietą suskubę policijos patruliai automobilyje aptiko tris neblaivius vyriškius. Du buvo sužeisti, tad į įvykio vietą buvo iškviesti medikai. Kol jie atvažiavo, gatvėje kraujas susimaišė su bėgančiais tepalais. Du jaunuoliai, kruvinomis galvomis, medikų paslaugų griežtai atsisakė, o trečias buvo šiaip girtas. BMW ekipažas saugos diržais nesinaudojo.

Automobilį vairavusiam Artūrui V., gim. 1989 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,81 prom. Labai aršus keleivis, automobilio bendrasavininkas Justinas M., buvo išvežtas į policijos komisariatą, kur jam už nederamą elgesį viešoje vietoje turėjo būti surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas. O trečias ekipažo narys buvo romus, kaip ėriukas ir vis bandė susigaudyti, kaip jis iš Šilutės rajono atsidūrė Klaipėdoje.

Automobilio vairuotojas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kadangi per avariją žmonių sužeidimai nebuvo užfiksuoti ( medikų paslaugų atsisakyta), tai jaunuolio laukia 5000 - 5500 litų bauda, konfiskuojant automobilį arba apsieinant be šios procedūros. Jeigu, laivų statytoju-remontininku dirbantis jaunuolis nesutiktų mokėti baudos, tada jis galėtų 10-20 parų pasėdėti areštinėje, tačiau tada automobilis būtų konfiskuotas.

Artūras ir Justinas automobilį BMW už grašius buvo ką tik nusipirkę iš kito prietelio, tokio Mindaugo. Pirkimo pardavimo dokumentai nebuvo sutvarkyti iki galo. Automobilio techninė apžiūra pasibaigusi,
civilinės atsakomybės draudimas pasibaigęs. Mašina buvo su vasarinėmis padangomis.

Įvyko vietą sutvarkė ugniagesiai-gelbėtojai, o BMW uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.