Pirminiais duomenimis, tuo metu Klaipėdos „Akropolyje“ buvo apie 4 tūkstančius darbuotojų ir pirkėjų.

Evakavus žmones, specialiosios tarnybos patikrino prekybos ir pramogų centro patalpas. Klaipėdos „Akropolis“ darbą tęs po to, kai bus gautas atsakingų pareigūnų leidimas.

Klaipėdos „Akropolį“ patikrinę „Aro“ pareigūnai sprogmenų nerado ir vakare leido toliau tęsti darbą. Darbą dėl pranešimo apie neva padėtą sprogmenį apie spalio 10 d. 16.50 nutraukęs prekybos ir pramogų centras 20.30 vėl pradėjo veikti.

„Noriu padėkoti „Akropolio“ lankytojams, čia dirbantiems žmonėms už supratingumą, o prekybos centro apsaugos darbuotojams už profesionalumą – evakuacija praėjo sklandžiai, išgirdę prašymą palikti centrą, lankytojai reagavo geranoriškai, keli tūkstančiai žmonių prekybos centrą paliko vos per 20 minučių“, - sako bendrovės „Akropolis Group“ Nekilnojamojo turto valdymo departamento direktorė Dovilė Šiekštelytė-Batutienė.

Dėl incidento „Akropolio“ nuomininkų patirti nuostoliai bus įvertinti artimiausiomis dienomis, kad vėliau būtų galima pateikti pretenzijas melagingai apie sprogmenis pranešusiam asmeniui.