Sunkvežimio MAN vairuotojas Adomas B., gim. 1963 m., privažiavęs prie geležinkelio pervažos, sustojo prie kelio ženklo "Stop". Apsižvalgė ir, pagalvojęs, kad ten ramu, pajudėjo per bėgius.

UAB "Gargždų geležinkelis" šilumvežio valdytojas Eugenijus J., gim. 1986 m., matė, kad prie bėgių sustojo sunkvežimis. Mašinistas nesitikėjo, kad sunkvežimis pajudės prieš pat šilumvežį.

Sunkvežimis buvo nublokštas nuo kelio į atitvarus. Per incidenta žmonės nesužeisti. Abu avarijos dalyviai buvo blaivūs. Sunkvežimis neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu, pasibaigęs jo techninės apžiūros terminas.

Sunkvežimio vairuotajas spėja, kad jam privažiavus prie geležinkelio bėgių, matomumą užstojo pakelti bortai, juolab pati pervaža yra įstriža geležinkelio bėgių atžvilgiu. Tad jis negalėjo pastebėti, kas
atvažiuoja iš dešinės pusės. Prieš porą metų šioje pervažoje kitas šilumvežis sudaužė sunkvežimį, vežusį ką tik atspausdintas knygas.

Įvykio vietoje darbavosi ne tik policijos pareigūnai, atvyko ir Valstybinės darbo inspekcijos bei AB "Lietuvos geležinkeliai" atstovai.