Tačiau šis meilės romanas su keturiolikmete mergaite 21 metų vyrui baigėsi ne taip ir laimingai – į jį įsikišo policijos pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą.

Pagal Lietuvos įstatymus savanoriškus lytinius santykius gali turėti tik asmenys sulaukę 16 metų, priešingu atveju už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Net ir tokiu atveju, jeigu pora yra iki ausų įsimylėję.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad Aukštaitijoje gyvenantis vyras nuo 2014 m. lapkričio iki 2015 m. kovo mėnesio savo ir nepilnametės namuose turėjo lytinių santykių su jaunesne nei šešiolikos metų mergina, ir tokiu būdu pažeidė nepilnametės seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Kaltę pripažinusiam būsimam tėvui teismas nurodė į valstybės biudžetą sumokėti 6 MGL (228 eurų) baudą. Pas vieną ūkininką dirbančiam vyrui baudą leista sumokėti per tris mėnesius – nors kaltinamasis teismo ir prašė jam skirti mažesnę baudą, tačiau teisėja nutarė, kad tam nėra teisinio pagrindo.

O panaudoti pinigus nuteistasis tikrai būtų turėjęs kur – jau šį rugsėjį yra suplanuotos jų vestuvės, nes dėl nėštumo teismas nepilnametei 34 mėnesiais sumažino santuokinį amžių.

Nuteistojo santykiams su gerokai jaunesne mergaite prieštaravo jo tėvai – sužinoję, kad šis draugauja dar tik su keturiolikos metų sulaukusia paaugle, jie sūnų bandė perkalbėti, tačiau šis net nesileido į kalbas.

„Jis manęs neklausė, o galop ėmė vengti šios temos“, – pareigūnams sakė jo motina.

Tuo metu 21 metų vaikinas pareigūnams prisipažino, kad su keturiolikmete susipažino viešėdamas pas jos patėvį – šis neseniai buvo vedęs mergaitės motiną.

„Ji man iš karto patiko, vėliau ėmė man rašyti SMS žinutes, kviesdavo atvažiuoti į svečius, susitikti ir pan., – per apklausą policijoje kalbėjo jis. – Taip pradėjome draugauti, iš pradžių net nežinojau, kad jai yra keturiolika metų, maniau, jog ji jau šešiolikmetė.“

Vaikinas sakė, kad į nepilnametės namus atvažiuodavo kartą ar du per savaitę, kartu leisdavo laisvalaikį. „Kartais ją parsiveždavau į savo namus“, – neslėpė jis.

Kaltinamojo teigimu, būnant nepilnametės namuose jis su mergaite miegodavo toje pačioje lovoje, o tais kartais, kai atsiveždavo į savo namus, miegodavo atskirai – drausdavo jo tėvai.

„Pirmuosius santykius turėjome lapkričio mėnesį – viskas vyko abipusiu susitarimu“, – vaikinas tikino, kad visą laiką naudojo apsisaugojimo priemones. Bet ne visada – vasario mėnesį vaikinas nepanaudojo prezervatyvo ir netrukus keturiolikmetė pastojo.

„Vieną balandžio dieną ji man paskambino ir pranešė, kad laukiasi vaikelio, todėl nutarėme susituokti – pripažįstu, kad gimti turintis kūdikis yra mano“, – sakė jis.

Nukentėjusiąja baudžiamojoje byloje pripažinta keturiolikmetė pareigūnams taip pat nurodė, kad gerokai už ją vyresnis draugas jokios prievartos prieš ją nenaudojo, o su juo sutiko turėti intymius santykius tik dėl to, jog jį įsimylėjo. Ir tebemyli.

„Jis – mano patėvio klasiokas, todėl dažnai lankydavosi mūsų namuose, – tyrėjams sakė mergaitė. – Kai vienas kitą įsimylėjome, buvo tik bučiniai, apsikabinimai, daugiau nieko.... Mylėtis norėjau pati – nebuvo jokios prievartos, tiesiog man buvo įdomu tai išbandyti. Susidomėjimas lytiniais santykiais atsirado per internetą.“

Nepilnametė prisipažino, kad turėdama intymių santykių naudodavo kontraceptines tabletes, tačiau prieš nėštumą jų neturėjo. „O tada ir pastojau“, – sakė ji.