32 metų Audrius Bladaitis žiauriai sumuštas buvo šiemet, liepos 25 dieną. Mirtis jo tykojo savo namuose, Pagėgiuose, Malūno gatvėje. Nors sumuštas vyras ir buvo nugabentas į ligoninę, joje po paros mirė dėl kraujo išsiliejimo į smegenis.

Teismo medicinos ekspertai ant mirusiojo kūno suskaičiavo ne mažiau kaip dvylika smūgių, kurie buvo suduoti rankomis ir kojomis.
Konstatuota, jog stipriausiai smogta į galvą, kaktos sritį, nes ši buvo net prakirsta. Todėl manoma, kad A. Bladaičiui į galvą stipriai spirta koja. Veikiausiai šis smūgis ir buvo mirtinas.

Dėl nužudymo iškart buvo sulaikyti 23-ejų Vitalis Liutvinas ir 25 metų Andrius Mackevičius.

V. Liutvinas Klaipėdos apygardos teisme, kuriame nagrinėjama ši nužudymo byla, savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė sudavęs tik tris smūgius. A. Mackevičiius prisipažino, jog A. Bladaičiui sudavė vieną smūgį.

Viena iš priežasčių, kodėl įvyko kruvina nelaimė – alkoholis. V. Liutvinas teisme pasakojo, kad lemtingą dieną, apie 11 val. iš jo namų su A. Mackevičiumi ėjo pas jo močiutę. Pakeliui vyrai užsuko pas A. Bladaitį. Ten jau vyko išgertuvės, be šeimininko buvo dar du vyrai.

V. Liutvinas paskambino mamai, kad ši atneštų alaus. Ji netrukus pasirodė ir taip pat dalyvavo išgertuvėse.

Kai vyrai apšilo, V. Liutvinas prisiminė, jog kažkas jam pasakojo, kad A. Bladaitis nugalabijo jo šunį. Šis tai neigė, tačiau V. Liutvinas atsistojo, priėjo prie namų šeimininko ir spyrė į galvą. Iš nosies pasipylė kraujas, A. Bladaitis jį apsivalė, išgertuvės buvo tęsiamos.

Vienas liudytojų pasakojo, jog V. Liutvinas dar ne kartą staiga striktelėjo nuo kėdės, priėjo prie A. Bladaičio ir smogė jam į galvą, į pilvą.

Kai teisėja paklausė, kodėl kiti patalpoje buvę vyrai nesutramdė V. Liutvino, liudytojas aiškino, kad tai buvo neįmanoma padaryti. „Tai nebuvo kažkokios muštynės. Ramiai sėdėjome, gėrėme, Vitalis staiga pašokdavo, pradėdavo kažką burbėti dėl šuns, trenkdavo A. Bladaičiui ir vėl atsisėsdavo. Kiek mačiau Vitalis A. Bladaičiui sudavė tris smūgius. Be to, ką aš ginsiu, man 62 metai, pats būčiau gavęs. Kviesti policiją? Visi būtume sumušti, kol ji būtų atvažiavusi“, – pasakojo liudytojas.

Galiausiai A. Bladaitis išėjo į lauką. „Po kurio laiko jo pasigedome, sunerimome, kad ilgai negrįžta. Išėjau pasižiūrėti, jis gulėjo kieme ant pievelės. Tada išėjo Vitalis su draugu ir A. Bladaitį įnešė į kambarį, paguldė į lovą. Kai supratau, kad jam labai blogai, nuskubėjau pas kaimynę, kad ši iškviestų greitąją. Net nežinau, kas iškvietė, nes pats išėjau namo ir nebemačiau, kas vyksta“, – teigė liudytojas.

Kitas išgertuvėse dalyvavęs vyras pasakojo tokią pačią įvykių versiją. Jis patikino jog greitąją suskubta kviesti, kai A. Bladaitis jau nebekvėpavo. Išgirdę šiuos parodymus, kaltinamieji ėmė prunkšti.

Liudytojai taip pat teigė, jog kaltinamieji pasišalino net nesulaukę greitosios medicinos pagalbos. Kažkuris iš vyrų tikino, jog girdėjo, kad žmonės kaime kalbėjo, jog V. Liutvinas jau anksčiau yra sakęs, jog A. Bladaičiui atkeršys už nugalabytą šunį.

Kai pareigūnai sulaikė V. Liutviną, šis buvo labai girtas – nustatytas beveik trijų promilių girtumas.

Mirusiojo sesuo pateikė teismui 20 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį. Teisiamieji su ieškiniu nesutiko, aiškino tokių pinigų neturintys.

V. Liutvinas jau teistas tris kartus – dukart už žmonių sumušimą ir kartą už vagystę. Jis yra baigęs 10 klasių, niekur nebesimoko ir nedirba. Vidurinę mokyklą baigęs A. Mackevičius lankė apdailininkų kursus Tauragės profesinio rengimo centre. Jis vieną kartą teistas už muštynes.

Maksimali bausmė už nužudymą – laisvės atėmimas iki 15 metų.