Trečiadienį po pietų Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Šiaulių užkardos pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę Kelmės rajono policijos pareigūnus, ties Kelmės rajono Verpenos kaimu sustabdė ir patikrino mikroautobusą „Volkswagen Caravelle“. Jį vairavo 29-erių Mažeikių rajono gyventojas.

Tikrinimo metu buvo pastebėta, kad tuo pačiu keliu važiavęs krovininis automobilis „Volvo FL 612“ netikėtai sustotojo šalikelėje. Iš jo išlipęs vairuotojas persėdo į privažiavusį automobilį „Volkswagen Touran“. Ši transporto priemonė, pažymėta vokiškais registracijos numeriais, netrukus pajudėjo Kelmės link.

Mašina čia pat buvo sustabdyta ir patikrinta. Nustatyta, kad visureigį vairavo 23 metų Prienų rajono gyventojas. Keleivio vietoje sėdėjęs 38-erių metų vyras iš Mažeikių rajono pateikė krovininio automobilio „Volvo FL 612“ užvedimo raktelį.

Pasieniečiai pranešė, kad sunkiasvorės transporto priemonės krovinių skyriuje buvo rastos aštuonios paletės, o ant jų – 400 kartoninių gamyklinių pakuočių, apvyniotų juoda polietileno plėvele.

Paaiškėjo, kad į pasienio pareigūnų rankas pateko 200 tūkstančių pakelių cigarečių „NZ Gold“ be banderolių. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 560 tūkstančių eurų.

Mikroautobuso „Volkswagen Caravelle“ apžiūros metu jo salone pareigūnai rado krepšį, kuriame buvo 47 tūkstančiai eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už minėtą nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Visi trys automobilius vairavę vyrai uždaryti į areštinę. Sulaikytos kontrabandinės cigaretės, pinigai ir automobiliai laikinai saugomi Šiaulių pasienio užkardoje.