Policijos pareigūnai informuoja, kad kovo 24-ąją, apie 17.05 val., Kelmės r., Valpainių k., patruliuojantis Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio pareigūnų ekipažas patikrinti sustabdė automobilį „Land Rover Freelander“, už kurio vairo sėdėjo 55-erių Kelmės r., Adomaičių k. gyventojas.

Vairuotojo paprašius pateikti dokumentus paaiškėjo, kad tai – policijai gerai pažįstamas vyras, kuris už vairavimą apsvaigus (buvo nustatytas 1,61 promilių girtumas) 2013-aisiais, 24 mėnesiams buvo netekęs teisės vairuoti transporto priemonių. Po aštuonerių mėnesių, 2013 m. lapkričio 4 d., vairuotojo pažymėjimo neturintis vyras vėl sėdo už automobilio vairo neblaivus. Tąkart jam nustatytas 1,39 promilių girtumas. Be to, siekdamas išvengti tūkstantinės baudos ir transporto priemonės konfiskavimo, neblaivus asmuo bandė papirkti Šiauliuose jį sustabdžiusius pareigūnus. Už šią nusikalstamą veiką, 2013-ųjų pabaigoje, teismas jam skyrė laisvės atėmimo bausmę 1 metams 2 mėnesiams, paskirtos bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams. Žvelgiant toliau į padarytus pažeidimus, jų puokštė tik didėja – tų pačių metų lapkričio 22 d. pilietis vėl sėdo už automobilio vairo be vairuotojo pažymėjimo ir vėl pareigūnų buvo sustabdytas.

Likus mažiau nei mėnesiui iki galimybės atgauti teisę vairuoti transporto priemones, vyriškis vėl pabandė surizikuoti. Ir šis jo neatsakingas žingsnis vėl neliko nepastebėtas policijos pareigūnų. Nors šį kartą jis buvo blaivus, bandydamas išvengti gresiančios atsakomybės už vairavimą neturint tam teisės, pilietis vėl bandė papirkti policijos pareigūnus.

„Vyrai, nerašykit protokolo, susitarkim“, „aš jums galiu atvežti medienos, malkų, galit atvykti pas mane į tvenkinį pažvejoti, tik nerašykit protokolo, nes ne be daug liko laiko kai galėsiu atsiimti teises“, – pareigūnus pinigais ir kitokiais pasiūlymais vis bandė suvilioti pažeidėjas.

Įspėtas apie gresiančią atsakomybę už pareigūnų papirkimą, pilietis teigė viską suprantantis (tokios patirties jau turėjo), tačiau toliau nesiliovė ir tarnybiniame automobilyje tarp priekinių sėdynių pareigūnams padėjo 100 eurų kupiūrą pabrėždamas, kad su savimi turi tik tiek, o jei reikia daugiau – pridės kai susitiks vėliau.

Pagal LR ATPK 128 str. 2 d., pažeidėjui teks atsakyti už vairavimą neturint tam teisės – jam gresia bauda nuo 434 iki 724 eurų. Už neteisėtą bandymą papirkti pareigūnus, piliečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) 1 d. Tad iš savo klaidų vis nepasimokančiam vyrui vėl teks stoti prieš teismą.