Policija įvedė planą „Skydas“. Iš greta Karo prievolės poskyrio esančios „Maximos“ evakuoti visi žmonės. Taip pat evakuoti ir Karo prievolės ir komplektavimo poskyrio darbuotojai.

Laukiama išminuotojų.

BNS praneša, kad iš Kelmės centre esančios parduotuvės „Maxima“ ir aplinkinių namų dėl atnešto karo laikų sprogmens evakuota apie 100 žmonių.

Kelmės rajono policijos viršininkas Ričardas Bracevičius BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, prieš vidurdienį pirmadienį vyras surūdijusią miną atnešė į Karo prievolės centrą S. Dariaus ir S. Girėno 12, čia budi tik budėtojas. Vyras paaiškino, kad miną rado savo namo kieme.

„Kelmės rajono gyventojas grįžo iš užsienio. Jo žmona buvo tvarkiusi kiemą ir kasinėdama rado. Mina keletą dienų gulėjo kieme, kol vyras grįžo iš užsienio. Jis nusprendė, kad kariškiai žinos, ką daryti su sprogmenimi ir automobiliu atvežė į Kelmės centrą“, – BNS sakė Kelmės policijos vadovas.

43 metų vyras gyvena už maždaug 10 kilometrų nuo Kelmės.
„Klausiau, kodėl neskambinai 112? Atsakė, kad vaikai pas jį kieme laksto“, – BNS pasakojo R.Bracevičius.

Dėl įvykio aplinkinėse gatvėse uždarytas eismas. „Uždarytas eismas, laukiama kariuomenės išminuotojų“, – BNS sakė R. Bracevičius.

Pirmadienio popietę Telšių apskrities policija panešė: 11.46 val. į Karo prievolės centrą, S. Dariaus ir S. Girėno g., Kelmėje, vyras, gimęs 1974 m., gyvenantis Maironių k., Kelmės r., atnešė II pasaulinio karo laikų minosvaidžio miną (82 mm) su nuskeltu priekiniu sprogdikliu, kurią jam būnant užsienyje, atliekant sodyboje kasimo darbus, rado jo žmona. Mina prie namų buvo laikoma apie 1 mėnesį.

11.55 val. įvestas planas "Skydas", informuota GMP ir PGT, evakuota apie 100 žmonių iš šalia esančio prekybos centro.

Apie 13.50 val. mina išvežta naikinimui į karjerą.