Prieš kelias savaites televizijoje gyręsis, kad pareigūnams dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų yra įkliuvęs net keliolika kartų, 23 metų Ramūnas Goberis, kuris iki šiol taip ir nėra įgijęs vairuotojo pažymėjimo, jau išbandė ir areštinės gultą ir dirbo viešuosius darbus.

„Mane pirmą kartą policija sustabdė, kai man buvo trylika metų – mašina su draugu buvo pusiau pirkta ir vsio, nusipirkom, karoče. Neturėjau su kuo (keiksmažodis) į mokyklą važinėti, (…), tai ką žinau, į penktą klasę ėjau, tai su dviračiu nevažiuosi“, – televizijos laidoje kalbėjo R. Goberis, kurį policijos pareigūnai po filmavimo išsivežė tiesiai į areštinę.

Nors televizijos laidoje gyrėsi, kad į mokyklą su dviračiu nevažinės, tačiau, kaip paaiškėjo, į dviratę priemonę lazdijietis nespjauna – kartą jį važiuojantį būtent dviračiu sustabdė policijos pareigūnai. Kaip jau įprasta, R. Goberis buvo neblaivus.

Skandalingasis „kelių erelis“ neslepia, kad net nėra įgijęs teisės vairuoti. „Buvau pradėjęs laikyti, bet kažkaip buvo taip, kad su draugais užbaliavojau ir nenuėjau į tuos kursus“, – kompanijos „Be tabu & Ko“ kuriamoje ir LNK televizijoje transliuojamoje laidoje kalbėjo R. Goberis.

DELFI pasidomėjus skandalinguoju Lazdijų „kelių ereliu“, paaiškėjo, kad nuo 2007-ųjų rugpjūčio R. Goberis už įvarius administracinius teisės pažeidimus buvo baustas net 19 kartų. Iš jų – net tris kartus už tai, kad neturėdamas teisės ir neblaivus vairavo automobilį. Du tokie vairavimai baigėsi eismo įvykiais (jų metu niekas nesužalotas).

Dar du kartus jis įkliuvo blaivus vairuodamas transporto priemones, nors tam neturėjo teisės.

R. Goberis taip pat du kartus pasipriešino policijos pareigūnams, o kartą sulaikytas policininkams pateikė melagingus duomenis apie save – įforminant pažeidimą pasakė brolio anketinius duomenis.

Policijos pareigūnai R. Goberį taip pat kartą yra nubaudę už tai, kad šis vairavo dviratį neblaivus. Kiti jo padaryti pažeidimai yra susiję suviešosios tvarkos ir rimties trikdymu.

Šiemet pareigūnai yra užfiksavę tris skandalingojo „kelių erelio“ pažeidimus. Štai sausio 19-osios vidurdienį jis automobilį vairavo neblaivus (2,16 prom. girtumas) Panarvės kaime. Automobilis buvo be techninės apžiūros bei neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu.

Vairuodamas automobilį B. Goberis nepasirinko saugaus greičio ir nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį ir užklimpo. Buvo apgadintas priekinis automobilio bamperis. Už šį pažeidimą teismas „ereliui“ skyrė 4,6 tūkst. Lt baudą.

Policijos duomenimis, šios baudos R. Goberis, kaip ir daugelio kitų, nesumokėjo.‎

Lazdijietis įkliuvo ir gegužės 11-ąją, kai apie 11 val. važinėjosi Lazdijų gatvėmis – teisės neturėjęs vairuoti neturėjęs ir neblaivus (2.02 prom. girtumas) R. Goberis taip pat nebuvo prisisegęs saugos diržo. Už šį pažeidimą teismas jaunuoliui skyrė 22 paras administracinio arešto, kuris buvo pakeistas 60 val. viešaisiais darbais.

O štai rugpjūčio 9-ąją, apie 18 val., R. Goberis pakliuvo į avariją Lazdijų kaime – pasirinkdamas važiavimo greitį neatsižvelgė į eismo sąlygas ir nuvažiavęs nuo kelio apvirto. Vairuotojui buvo nustatytas net 3,60 prom. girtumas. ‎

Lazdijų rajono apylinkės teismas tąkart R. Goberiui paskyrė 30 parų administracinio arešto.

„Kiekvieną kartą pagautas policijos vaikinas netenka ir automobilio“, – DELFI sakė policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Televizijoje išgarsėjęs R. Goberis laidos „Yra kaip yra“ autoriams žadėjo pasikeisti: „Nežadu vien po policiją tūsytis“.

Tačiau vyras labai supyko, kai buvo paklaustas, kaip elgsis, jeigu sukels tragišką eismo įvykį. „Ai, gerai, tik nespank“, – laidos ekspertei Gintarei Gurevičiūtei pareiškė jis.

„Nesukit galvos dėl manęs, kaip baigsis, taip baigsis“, – atsakinėdamas į laidos vedėjos Astos Stašaitytės klausimus sakė R. Goberis.

Jis prisipažino, kad perka nebrangius automobilius, o pinigų dar mokydamasis mokykloje gavo „su draugu rinkdamas metalą“. „Mama tikrai manimi nesididžiuoja, skauda man dėl to širdį, bet toks jau gyvenimas“, – sakė R. Goberis.

Lazdijietis, kuris prisipažino, jog yra apsvaigęs, laidoje taip pat gyrėsi, kad yra populiarus savo miestelyje, nes esą kai kurioms merginoms patinka „blogi vyrukai“.

„Galiu gauti belekurią, tik zvonoką duodu, ir vsio, pasiimu“, – didžiavosi jis. Tiesa, į DELFI klausimus jis taip ir neišdrįso atsakyti.