Lapkričio 5-ąją patruliuodami Telšių ir Mažeikių rajonuose, pareigūnai užfiksavo net penkių automobilių važiavimo greitį, kuris leistiną viršijo daugiau nei 50 km/h.

Greitis – vienas iš pagrindinių veiksnių, įtakojantis eismo nelaimes keliuose, todėl būtina drausminti leistiną važiavimo greitį viršijančius pažeidėjus. Pareigūnai informuoja, kad didžiausią dėmesį skiria labiausiai rizikuojantiems vairuotojams – greitį viršijantiems 40, 50 ar daugiau kilometrų per valandą“, – apie būtiną greičio kontrolę ir neatsakingų vairuotojų drausminimą kalbėjo Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas.

Greičio kontrolės vykdymo metu, didžiausias užfiksuotas važiavimo greitis – 170 km/h. Galingu BMW automobiliu kelyje Telšiai-Seda dvigubai didesniu nei leidžiama greičiu skriejęs 26-erių pažeidėjas iš Telšių teisinosi bandęs automobilio greičių dėžę, kuri ką tik po remonto. Tačiau, pasak pareigūnų, tokiais atvejais negalioja joks pasiteisinimas.

„Leistiną važiavimo greitį viršijant 80 km/h kyla didžiulė grėsmė ne tik vairuotojui, bet ir bet kuriam kitam eismo dalyviui. Tai ypač pavojinga rudens sezono metu, kai kelio danga dažnai būna šlapia“, – apie kylančią grėsmę dėstė pareigūnai.

Kiek mažesniu greičiu, tačiau leistiną taip pat viršijęs dvigubai, dar vienas 28-erių BMW vairuotojas iš Mažeikių skriejo keliu Mažeikiai-Plungė-Tauragė. Jo automobilio spidometro rodyklė buvo pakilusi iki 145, kai leistinas važiavimo greitis tame kelio ruože siekė vos 70 km/h.

Demaskuoti ir dar trys, nuo 53 iki 57 km/h leistiną važiavimo greitį viršiję pažeidėjai iš Panevėžio miesto ir Telšių rajono. 23-iejų ir 48-erių metų greičio mėgėjus pareigūnai demaskavo kelyje Šiauliai-Palanga, o 28-erių vairuotojas per dideliu greičiu lėkė keliu Mažeikiai-Plungė-Tauragė. Visų penkių pažeidėjų atžvilgiu surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 124 str. 6 d. Jiems gresia 289-434 eurų baudos su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių.

Pareigūnai primena, kad greičio kontrolės ir kitos eismo saugumo keliuose užtikrinimo priemonės vyksta nuolat, todėl vairuotojai raginami nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių, nevairuoti transporto priemonių apsvaigus nuo alkoholio, neviršyti leistino važiavimo greičio, segėti saugos diržus. „Tik pradėdami nuo savęs, galime prisidėti prie eismo nelaimių skaičiaus mažėjimo“, – į vairuotojus kreipiasi Kelių policijos skyriaus pareigūnai.