M. J. nuteistas už tai, kad nuo 2009 metų gegužės pradžios iki birželio pabaigos pelnėsi iš kito asmens prostitucijos, t.y. už vienos merginos teikiamas seksualines paslaugas gavo 4 tūkst. litų, praneša Vilniaus 1 apylinkės teismas.

Teisiamajame posėdyje kaltinamasis M. J. savo kaltės nepripažino ir paaiškino, jog 5 metus gyveno JAV, ten baigė masažistų kursus, to paties mokėsi ir 2008 metais sugrįžęs į Vilnių. Esą norėjo pats daryti masažą, jeigu būtų buvę klientų. Tačiau, nors ir baigęs masažuotojų kursus, nusprendė, kad tai daryti geriau seksis merginoms. 2009 metų vasarą į vieną internetinę svetainę jis dėdavo skelbimus, jog reikalingos masažuotojos, joms buvo nupirkęs masažo stalus, išnuomavo kelis butus. Anot kaltinamojo, skelbimuose buvo rašoma, jog daromi atpalaiduojantys masažai. Su masažuotojomis jokios kalbos apie seksualines paslaugas nebuvo.

Teisme buvo pagarsinti masažuotoja dirbusios merginos parodymai, kuriuose nukentėjusioji teigė, jog lytines paslaugas jai liepė teikti kaltinamasis. Anot liudytojos, per dieną ji sulaukdavo 3-7 klientų, valanda tokių paslaugų kainuodavo 200 litų, pusvalandis – 150. Su kaltinamuoju buvo sutarta, kad pusę uždirbtų pinigų turi būti atiduota jam. Nukentėjusioji policijos pareigūnų buvo bausta administracine tvarka už vertimąsi prostitucija.

Teisme liudytoju apklaustas policijos pareigūnas nurodė, kad kaltinamasis buvo sulaikytas bute, kuriame teiktos seksualinės paslaugos.

Anot teismo, nors kaltinamasis kaltės ir nepripažino, ji įrodyta nukentėjusiosios parodymais, policijos pareigūno parodymais, telefono skambučio išklotinėmis, butų nuomos sutartimis.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.