Balandžio 28 d., 19.48 val. gautas apsaugos darbuotojo pranešimas apie Naujojoje Akmenėje, V. Kudirkos g. prekybos centre pastebėtus galimai vagystėmis besiverčiančius įtartinus asmenis. Siekiant išsiaiškinti aplinkybes ir demaskuoti galimus vagišius, operatyviai identifikavus automobilį, kuriuo užsukta į prekybos centrą, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai leidosi į gatves jo rasti.

Pareigūnai informuoja, kad vos už keleto minučių, automobilis „Audi 80“ pastebėtas ties Pašakarnių kaimu, nuo Naujosios Akmenės miestelio nutolęs apie 3 kilometrus.

Sustabdžius ir patikrinus automobilį bei juo vykusius du vyrus, paaiškėjo, kad apsaugos darbuotojų įtarimai ir operatyvios pareigūnų pastangos davė rezultatų. Automobilyje rastos dvi rankinės, kuriose buvo keturi 1 l talpos viskio „Jack Daniel's“ buteliai ir du 0,7 l talpos viskio „Ballantines“ buteliai. Rankinėje taip pat rasta ir įvairių kosmetikos priemonių.

Įtarus, kad automobilyje rasti daiktai galimai vogti, pradėtos aiškintis jų įsigijimo aplinkybės. Paaiškėjo, kad šešis butelius viskio 39 metų Šiaulių miesto gyventojas pavogė tą pačią dieną, 19.17 val., Naujojoje Akmenėje, L. Petravičiaus a. esančiame prekybos centre. Automobilį vairavęs 34 metų šiauliškis, tame pačiame prekybos centre laiko veltui taip pat nešvaistė – jis iš prekybos centro pasisavino kiek mažiau nei draugas – du butelius viskio „Jack Daniel's“, kurie taip pat aptikti automobilio salone.

Tęsiant tyrimą, pareigūnai išsiaiškino, kad asmenys apšvarino ir daugiau parduotuvių. Paaiškėjo, kad iš Šiaulių vykdami į Mažeikius, jie stabtelėjo Papilėje esančioje parduotuvėje, kurioje nieko nepešę, tęsdami kelionę užsuko į Ventą. Iš ten esančių dviejų prekybos centrų asmenys pavogė rūkytos dešros, šokoladų, kavos, įvairių higienos priemonių, alkoholio.

39 metų šiauliškio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. (Vagystė). Prieš dvi savaites po suėmimo grįžęs, septynis kartus už vagystes, disponavimą narkotinėmis medžiagomis bei kitas nusikalstamas veikas teistas įtariamasis suimtas dviem mėnesiams, jo vagystės byla perduota teismui nagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

34 metų vyro pavogtų prekių suma buvo kiek kuklesnė, tad baudžiamosios bylos jam pavyko išvengti, už svetimo turto pagrobimą jo atžvilgiu pradėtos administracinės teisenos pagal LR ATPK 50 str. (Smulkusis svetimo turto pagrobimas). Piliečiui gresia administracinė bauda iki 260 eurų arba 10-30 parų administracinis areštas. Jo bendrui už grotų gali tekti praleisti iki trijų metų.