DELFI primena, kad vokietis policijai įkliuvo dėl neleistinai kirsto užkardo, netrukus paleistas, nes neaišku kur apdaužytą BMW jis vairavo blaivus. Neilgai trukus vyras jau įkaušęs vėl parvežtas į policiją - susikibo su "Dr. Who" apsaugininku.

Po šeštadienio nakties, praleistos areštinėje, paleistas Heinrichas F. W. L., gimęs 1957 m., pradėjo ieškoti savo automobilio. Techninės pagalbos darbuotojai BMW buvo nuvežę iš „Klasco“ teritorijos į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Čia jie mielai pagelbėjo vokiečiui – įstatė laikinąjį priekinį BMW stiklą, užsakė kelto bilietus į Kylį. Įnoringas vokietis užsimanė pusryčių, tad buvo palydėtas į viešbutį „Park Inn“. Vakare techninės pagalbos darbuotojai žadėjo vokietį palydėti iki kelto.

Šeštadienio vakarą techninės pagalbos darbuotojams atvykus į viešbutį, kilo įtarimų, kad vokietis yra visiškai girtas. Jis vis tiek reikalavo atsidurti kelte plaukiančiame į Kylį.

Atvykus į keleivių terminalą, paaiškėjo, kad vokietis į keltą įleistas nebus – jis buvo per girtas ir elgėsi agresyviai. Šiaip ne taip buvo susitarta, kad keltu gali plaukti vienas automobilis, be asmens. Nuspręsta, kad automobilį kitame krante (Vokietijos) pasiims giminės. Tačiau kai vokietis panoro susimokėti už kelto paslaugas, paaiškėjo, kad tuščia jo sąskaita. Buvo pasibaigę pinigai.

Galima įsivaizduoti, kaip „apsidžiaugė“ viešbučio darbuotojos, kai techninės pagalbos automobilis atgal parvežė BMW ir jo šeimininką.
Besirūpinantiems techninės pagalbos darbuotojams vokietis teigė, kad Liepojoje jis turi merginą ir, išsimiegojęs, jis vyks į Latviją. Sekmadienio rytą jis iš viešbučio išvažiavo. Tačiau atsidūrė ne Liepojoje, o Šilalėje.

Sekmadienio popietę policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Šilalės gatvėmis važinėja ir itin šiurkščiai Kelių eismo taisykles pažeidinėja trečiosios klasės BMW, su vokiškais numeriais. Taip, tai buvo jau Klaipėdos pareigūnams puikiai pažįstamas herojus. Dideliu greičiu lėkdamas ramaus miestelio gatvėmis, vairuotojas ne kartą kirto ištisines kelio ženklinimo linijas, nemažindamas greičio net prie pėsčiųjų perėjų įrengtų saugumo kalnelių. Pareigūnams pranešta, kad BMW vos nekliudė per perėją einančių pėsčiųjų. Vėliau, pastatęs automobilį tiesiog ant šaligatvio, nuėjo į miesto centre, J. Basanavičiaus gatvėje esančią kavinę „Provincija“.

Pristatytam į Šilalės rajono policijos komisariatą penkiasdešimt septynerių vokiečiui nustatytas lengvas girtumas - 1,08 promilės. Apklausus vokietį ir jam už chuliganišką vairavimą surašius protokolą, apie 20 val., jis buvo paleistas iš policijos.

Pirmadienį vokiečiui už chuliganišką vairavimą Tauragės apskrities policijos pareigūnai skyrė 600 litų baudą ir 5-iems  mėnesiams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Tauragės policijos atstovai teigė, kad už girtumą vokiečio jie neturėjo pagrindo bausti, nes policijos patruliai jo nerado automobilyje. Jis buvo kavinėje. BMW vairuotojas nubaustas tik už tai, ką matė ir raštu patvirtino pranešėjas.

BMW saugomas policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelėje. Automobilį jis atgaus, kai sumokės policijos skirtą baudą ir atsiskaitys už transportavimo paslaugas. Ir atrodo, kad tada vokiečio nuotykiai Lietuvoje vėl gali turėti tęsinį. Jis pinigų nebeturi, tad mašinos jis neatgaus, į keltą jo nebeįleis.   

Ne vienam su vokiečiu bendravusiam asmeniui vyras atrodė gana keistas. Dar uostamiesčio pareigūnams jis pasakojo, kad nori išsikasi senelio palaikus. Kai buvo nustatyta, kad vyras blaivus, jis įrodinėjo tikrai išgėręs vyno butelį.