Penktadienį tuo eilinį sykį įsitikino į taborą užsukę mišraus patrulio (jame dalyvavo ir uniformuoti, ir civiliai vilkintys policininkai iš Patrulių rinktinės) pareigūnai.

Per kelias minutes buvo sulaikyti septyni narkomanai, jau iškeliaujantys iš taboro. Visi jau buvo apsvaigę (dažniausiai tokie žmonės heroiną susileidžia vos nusipirkę - čigonų lūšnų kiemuose ar aplinkiniuose miškeliuose).

Visi buvo patikrinti vietoje - liepta ant žemės sudėti kišenėse ir krepšiuose turimus daiktus, paskui polietilenines pirštines apsimovę pareigūnai tikrino ar neliko paslėptų daiktų, aplink sukiojosi specialiai narkotikų paieškai dresuotas tarnybinis šuo. Beje, pasak pareigūnų, tabore heroinas kartais būna taip smarkiai atskiedžiamas, kad milteliuose lieka tokia maža kvaišalų dalis, jog net šuo gali jų neužuosti, jei nešamas nedidelis kiekis.

Pas visus rasta nepanaudotų švirkštų, šaukštelių (juose kaitinami ir skysčiu verčiami heroino milteliai). Sulaikytieji buvo ramūs - sakė, kad jau spėjo susileisti, todėl narkotikų neturi, o tai reiškia, kad jų laukia tik administracinė atsakomybė už vartojimą, bet ne baudžiamoji už kvaišalų turėjimą. Tiesa, apžiūros metu vienas apsivėmė, bet tai, manoma, ne dėl jaudulio, o dėl narkotikų poveikio.

Pas vieną iš sulaikytųjų aptiktas iššokantis peilis. Nors jo geležtė trumpa, tačiau ji dviašmenė, o tai draudžiama. Ar už tokį peilį numatyta baudžiamoji atsakomybė, aiškinsis komisariato, kur visi buvo nuvežti, pareigūnai.

Narkomanų krepšiai - purvini ir nušiurę, bet vienas nešėsi naujutėlį portfelį kompiuteriui. Tik kompiuterio jame jau nebuvo. Bet jame buvo visiškai netikėtas dalykas - naujutėlė Pelenės lėlė iš "Disney Princess" serijos. Tokia lėlė kainuoja apie 20 eurų, o vienas "čekis" (popieriaus ar folijos lankstinukas su mažyte vienkartine heroino doze) tabore parduodamas už 6 eurus. Tačiau šįkart nei lėlė, nei portfelis narkotikų prekeivių nesudomino, todėl narkomanas nešėsi juos atgal į miestą.

Ir dar vienam tądien natūriniai mainai nepavyko - iš taboro jis ėjo nešinas naujutėle, dar dėžutėje, dviračio detale.

Pasak patrulių, būna, kad tie patys narkomanai per dieną į taborą ateina kelis kartus: už paskutinius pinigus nusiperka "čekį", kurio užtenka labai trumpam (kuo ilgesnis narkomano stažas, tuo daugiau narkotikų jam reikia), grįžta į miestą, ten ką nors pavagia, tada vėl eina į taborą, ir taip be pabaigos.