Susisiekus su Monikai atstovaujančiu Kėdainių advokatu Sigitu Štaraičiu, šis nustebo – žiniasklaidoje pateikta informacija yra klaidinga.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Mano klientei pirmiausia turi būti skirta teismo psichiatrijos ekspertizė, o tik ją atlikus, specialistai atsakys į klausimą, pakaltinama ji, ar ne“, – sakė advokatas S. Štaraitis.

Psichiatrinė ekspertizė dažniausiai atliekama teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje, ji trunka apie mėnesį. Tačiau kai kuriais atvejais įtariamasis negabenamas į Uteną, o ekspertai jį stebi tardymo izoliatoriuje.

Primename, kad praėjusią savaitę teisėsauga pranešė, kad vaiką mirtinai sumušę įtariami jo mama ir jos sugyventinis vartojo narkotines medžiagas. Nustatyta, kad jie galėjo vartoti metamfetamino.

Ketverių metų berniukas namuose Kėdainiuose žiauriai sumuštas sausio pabaigoje, po kelių dienų jis nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Įtarimus vaiko nužudymu teisėsauga yra pateikusi mažamečio mamai ir jos sugyventiniui Gediminui Konteniui, kuris, įtariama, ir sumušė vaiką.