Prokuratūra praneša, kad ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog V. Zaikinas praėjusių metų rugsėjo 9 d. vakarą vartojo alkoholinius gėrimus kartu su tame pačiame Margininkų kaime gyvenusiais broliais Audrium P. ir Vidu P.

Įsiplieskus konfliktui su Vidu P., V. Zaikinas priėjo jam iš už nugaros, tyčia peiliu sudavė ne mažiau kaip septynis smūgius į kaklą, krūtinę, ranką. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad Vidas P. mirė nuo ūmaus išorinio ir vidinio kraujavimo bei trauminio šoko.

Sugrįžęs į kambarį, kuriame prieš kelias minutes buvo nužudytas Vidas P., Audrius P. pamatė fotelyje nužudytą brolį ir suskubo pranešti policijai. V. Zaikinas tai įtaręs, užpuolė jį beeinantį koridoriumi, ir grumtynių metu tyčia sudavė ne mažiau kaip 29 smūgius į įvairias kūno vietas ir jį nužudė.

Nužudęs du brolius, V. Zaikinas nuėjo į kitą namo dalį, kurioje gyveno dvidešimtmetė Deimantė S. Iš merginos pareikalavo lytiškai su juo santykiauti, o pastarajai nesutikus, peiliu grasino panaudoti prieš ją fizinį smurtą. Pargriovęs nukentėjusiąją ant grindų, V. Zaikinas sudavė ne mažiau kaip 39 smūgius peiliu į įvairias kūno vietas.

Sutrikdęs Deimantės S. sveikatą ir atėmęs galimybę jai priešintis, merginą ne tik nužudė, bet ir išžagino.

Baudžiamojoje byloje yra pateiktas daugiau nei 121 tūkst. civilinis ieškinys.

V. Zaikinui yra pateikti kaltinimai dėl to, kad jis dėl chuliganiškų paskatų ar siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą kankino ar kitaip itin žiauriai nužudė tris žmones, buvusius bejėgiškos būklės.

Įstatymas už tai numato itin griežtą bausmę – laisvės atėmimą nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Be to, V. Zaikinui pateikti kaltinimai dėl dvidešimtmetės išžaginimo. Už šį nusikaltimą jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Pažymėtina, kad našlaičiais liko du mažamečiai nužudytosios vaikai.