Į įvykio vietą išsiųstos Kauno apskrities ugniagesių-gelbėtojų pajėgos, informacija perduota Kauno greitajai pagalbai ir Kauno apskrities policijai.

Pirminiais duomenimis, buvo prispausti trys žmonės. Apie 15.30 val. ugniagesiai jau buvo du iš jų išvadavę ir perdavę medikams.

15.42 val. ugniagesiai-gelbėtojai ištraukė trečią sužeistąjį.

BPC buvo pranešta, kad susidūrė trys vilkikai, tačiau į įvykio vietą atvažiavę policininkai patikslino, kad susidūrė keturi sunkvežimiai, sužaloti trys žmonės (du Latvijos piliečiai, vienas - Lenkijos).

Magistralė "Via Baltica" ties Kėdainiais uždaryta (kryptis link Panevėžio), eismas nukreipiamas aplinkkeliais.

DELFI korespondentas P. Garkauskas iš įvykio vietos pranešė, jog, pirminiais duomenimis, avariją sukėlė Panevėžio kryptimi važiavusio vilkiko iš Lenkijos vairuotojas, išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą. Čia jis kaktomuša susidūrė su latvių vilkiku. Į pastarąjį trenkėsi iš paskos važiavęs vilkikas (irgi iš Latvijos). Ketvirtasis vilkikas (iš Lenkijos) beveik nenukentėjo - jis buvo nesmarkiai kliudytas.

Kaktomuša susidūrusiose sunkiasvorėse mašinos žmonės buvo prispausti labai stipriai. Pasak gelbėtojų, sulamdyto metalo krūva virtusioje kabinoje vieno vairuotojo matėsi tik plaštaka.