Tik Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ėmėsi tyrimo dėl Prienų pareigūnų veiksmų, laikinai skyriui vadovavęs ir V. Lelešiaus paiešką organizuoti turėjęs pareigūnas susirgo.

Antras smūgis tyrėjams – liga užsitęsė iki pareigūno suplanuotų atostogų. Trečia nemaloni staigmena – po atostogų pareigūnas nusprendė eiti į garbingai užtarnautą pensiją, tuo užkirsdamas teisinį pagrindą užbaigti tyrimą ir, jei jis būtų sulaukęs neigiamos išvados, likti be švaraus munduro.

V. Lelešiaus paieškos turėjo prasidėti dar kovo 18 d., kai į Prienus atvežtas už sukčiavimą nuteistas ir net Aukščiausiojo Teismo kaltu pripažintas vyras turėjo būti už grotų.

Kazlų Rūdos gyventojai tikino, kad apie vyro paiešką jie sužinojo tik po tragiškos avarijos, kai vadinamojoje „Mirties kilpoje“ žuvo vos mokyklą baigusi abiturientė. Tai įvyko gegužės 30 d.

Žuvusios Rūtos Kazlauskaitės artimieji DELFI sakė, kad vyrą ne kartą žmonės matė parduotuvėje, degalinėje. Taip pat žinojo, kad jis gyvena motinos name. Apie paiešką – bent su žuvusiosios artimaisiais bendraujantys žmonės teigė nė negirdėję.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotojai Ingridai Žūkaitei atkaklumas leido rasti tik dalį atsakymų kas buvo padaryta nuteisto už sukčiavimą V. Lelešiaus paieškoje. Vienas pareigūnas nevengė atsakomybės ir sulaukė griežto papeikimo – anot I. Žūkaitės, tokia nuobauda buvo skirta dėl to, kad paieška buvo vykdoma, tačiau ne viskas padaryta taip, kaip reikėjo. Kraupi avarija tapo pasekme netinkamai atliktame darbe.

Nubaustam pareigūnui vadovavęs kolega surado būdą, kaip nutraukti tyrimą jo atžvilgiu – teisiškai nei jam sergant, nei atostogaujant tyrimas jo atžvilgiu negalėjo vykti. Galiausiai jis priėmė sprendimą visiškai sunaikinti tyrimą ir išėjo į pensiją.

Pareigūnų duomenimis, toks žingsnis teisėtas būdas nutraukti tyrimą ir, net jei viskas rodytų asmens kaltę, jis negali būti nubaustas.

V. Lelešiui už avariją atsakyti teisme jau neteks. Birželį, naktį iš 23 d. į 24 d., jis mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, kur buvo gydomas kelias dienas. Iki tol po merginos gyvybę nusinešusios avarijos jis buvo gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.