Trečioji laboratorija buvo aptikta rugsėjo 5 dieną Kauno rajone, Lapių gyvenvietėje.

Tiriant narkotinių medžiagų gamybos bylą jau septyniems asmenims yra pareikšti kaltinimai. Du kaltinamieji šioje byloje jau yra nuteisti Švedijoje už prekybą narkotikais. Be to, byloje yra nustatyti dar 5 įtariamieji. Konfiskuota 16 kilogramų amfetamino ir 1 kilogramas marihuanos.

Vasario pabaigoje Kaune, viename Savanorių prospekto angarų, pareigūnai rado pirmąją laboratoriją, kurioje buvo gaminama amfetamino. Antroji laboratorija gegužės mėnesį rasta Jonavos rajone Krėslynų kaime. Manoma, kad šioje laboratorijoje pagamintas amfetaminas buvo vežamas į Švediją.

Trečiojoje laboratorijoje, kuri aptikta Kauno rajone Lapių gyvenvietėje, buvo gaminamos "Ecstasy" tabletės. Manoma, kad ši laboratorija veikė ilgiausiai apie 3-4 metus, o jos produkcija keliavo į JAV. Manoma, kad į JAV nusikaltėliai išvežė apie 150 000 tablečių.

Kaltinimai byloje yra pareikšti 44 metų Romui Dagiliui, 42 metų Edmundui Katinui, 37 metų Kęstučiui Jurkševičiui, 47 metų Vladimirui Savickiui, 30-mečiui Vladimirui Fiodorovui, 34 metų Raimundui Ptašinskui ir 45-erių metų Zenonui Savičiauskui . Pastarieji du už narkotikų gabenimą jau nuteisti Švedijoje.

E.Katinas jau yra teistas JAV už nelegalų narkotikų verslą. Neatmetama versija, kad E. Katinas organizavo narkotikų gamybos verslą.

"Tokių bylų Lietuvoje dar nebuvo", spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros vadovas Gintaras Jasaitis. Jo nuomone, "bylos sėkmingą tyrimą lėmė, kad su ja dirbo nedidelė bendra policininkų ir prokurorų grupė bei informacija nenutekėjo".