Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad Kaune galimai seksualiai prievartaujami mažamečiai.

Pirminiais duomenimis, tyrime narpliojamas ne vienas atvejis, atliekamas didelės apimties tyrimas.

Policijos pareigūnai žada netrukus pateikti daugiau informacijas, tačiau primena, kad tai labai jautri tema - aukos yra vaikai, dalis jų nepilnamečiai (iki 18 metų), dalis - mažamečiai (iki 14 metų), tad būtina apsaugoti juos pačius nuo dar skaudesnių pasekmių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius teigė, kad byla - neeilinė. Bylos tyrime problema kyla apklausiant vaikus - ne taip paprasta rasti žmones, dirbančius su vaikais. D. Žukauskas sako, kad ieškoma psichologų, jų dalyvavimas byloje būtinas, tačiau šių specialistų itin mažai. Vienai bylai iš vienos įstaigos, pasirodo, psichologų, neužtenka. D. Žukauskas patikslino, kad Kauno mieste dirba vienas psichologas, dirbantis su vaikais. Kėdainiuose - nė vieno.

„Šioje byloje kalbama apie mažamečius asmenis – galime patvirtinti, kad jau pradėtas ikiteisminis tyrimas. Noriu informuoti, kad byla išties yra neeilinė. Kalbame ne apie vieną seksualiai išnaudotą nepilnametį, tad komentaras bus lakoniškas. Sieksime, kad būtų saugomas šių asmenų privatus gyvenimas“, – susirinkusiems žurnalistams teigė D. Valkavičius.

Nei jis nei Kauno policijos viršininkas teigė negalintys atskleisti kiek ir kokio amžiaus mažamečių buvo seksualiai išnaudojami.

Kauno policijos viršininkas teigė, kad gavus pranešimą, įtariamasis jau tos pačios dienos vakare buvo sulaikytas 48 valandoms, o prokurorai sieks maksimalios kardomosios priemonės.

Pareigūnai ragina gyventojus ir toliau aktyviai pranešti apie nusikalstamas veikas tiek bendruoju pagalbos telefonu 112, tiek informuojant policijos ar prokuratūros atstovus.

Daugiau naujienų iš Kauno skaitykite čia.