Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje (toliau – Kauno apskr. VPK KP ONTV) atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto kanapių auginimo ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti.

Tikrindami surinktą žvalgybinę informaciją, praėjusią savaitę, birželio 16 d., Kauno apskr. VPK KP ONTV pareigūnai Marijampolės rajone, Gudelių seniūnijoje esančios sodybos pagalbinėse patalpose, aptiko ne tik itin didelį kiekį kanapių, bet ir visą jų auginimo laboratoriją, džiovinimui ir apdirbimui skirtą įrangą.

Pareigūnai toje pačioje sodyboje taip pat aptiko ir pačiame darbo įkarštyje sulaikė asmenis, kurie tuo metu nuiminėjo kanapių „derlių“, praneša Kauno apskrities policija.

Iš viso sulaikyti penki asmenys, jiems pareikšti įtarimai. Marijampolės apskrities gyventojui, gimusiam 1978 m., paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams, dar dviem tos pačios apskrities gyventojams, gimusiems 1984 m. ir 1987 m., paskirtas suėmimas dešimčiai dienų.

Sulaikytam Kauno miesto gyventojui, gimusiam 1978 m., paskirtas suėmimas dviem mėnesiams. Taip pat sodyboje pareigūnai sulaikė ir moterį, gimusią 1978 m. Šiai Marijampolės apskrities gyventojai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už šiuos nusikaltimus pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. ir 265 str. 1 d. gresia laivės atėmimas iki penkiolikos metų.