Policija informuoja, kad atsižvelgiant į šią situaciją, daugiau vykdoma priemonių, skirtų Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidėjams nustatyti ir užkirsti kelią potencialioms nelaimėms.

Prevencinės priemonės pasirenkamuose Kauno apskrities keliuose vykdomos kasdien. Praėjusią savaitę nustatyti 514 KET pažeidimai, iš kurių:

265 kartus viršytas nustatytas didžiausias leistinas greitis;
58 saugos diržo, ar vaiko kėdučių naudojimo pažeidimai;
15 asmenų vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio telefonais;
45 pėsčiųjų padaryti KET pažeidimai;
20 dviratininkų padarytų KET pažeidimų;
9 asmenys transporto priemones vairavo būdami neblaivūs;
102 kiti KET pažeidimai.

Rugpjūčio 3 d. vykdytos prevencinės priemonės metu, apie 20.45 val., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda (129 km, Klaipėdos kryptimi) pareigūnams sustabdžius mikroautobusą „Renault Master“, su estiškais valstybiniais numeriais, vairuotojas, pilietis D. V. (gimęs 1979 m.) nepateikė jokių transporto priemonės dokumentų, nebuvo sumokėtas ir transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudotojo mokestis (automobilis N1 kategorijos). Kur yra automobilio dokumentai D. V. pasakyti negalėjo, aiškino, kad automobilis priklauso Švedijos piliečiui.

Be to, matėsi, kad minėta transporto priemonė buvo sunkiai pakrauta. Pareigūnai patikrinę sustabdyto „Renault Master“ krovinių skyrių, jame aptiko 2 pilnai pripildytas 1 t talpos talpyklas. Įtariama, kad talpyklos pripildytos dyzelinu. Iš viso aptikta apie 2 tonos šio skysčio. Taip pat šalia minėtų talpyklų gulėjo ir degalų siurblys bei ilga žarna su pritvirtintu pistoletu degalams pilti.

D. V. automobiliu važiavo vienas, nepateikė degalų įsigijimo dokumentų. Kur įsigijo degalų ir kur juos veža vyras aiškiai paaiškinti negalėjo.

Dėl padarytų KET pažeidimų D. V. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1241 str. 7 d. ir 148 str. 1 d. Vėliau D. V. ir jo vairuotas „Renault Master“, su kroviniu, perduoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pareigūnams tolimesniam tyrimui.