Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnai O. S. ir A. A. įtariami kyšininkavimu veikiant bendrininkų grupėje ir neteisėtu disponavimu šaudmenimis.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2012 metų liepos mėnesį O. S. ir A. A. iš piliečio A. D. priėmė 5 000 litų kyšį už tai, kad jie neužregistruotų pareiškimo dėl išžaginimo, ir taip padėtų išvengti baudžiamosios atsakomybės asmeniui už sunkaus nusikaltimo padarymą.

Tuoj po kyšio priėmimo policijos pareigūnai buvo sulaikyti. Jų darbo vietoje ir namuose buvo atliktos kratos. Kratų metu rasti ir paimti šaudmenys, kuriuos pareigūnai laikė neteisėtai.

Kauno miesto apylinkės teismo nutartimi O. S. ir A. A. buvo nušalinti nuo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato tyrėjo pareigų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą, numatytą 225 str. 2 d., numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų, už nusikaltimą, numatyta areštas arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.