Kaip DELFI teigė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas, reidų vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai - R. Kalantos gatve leidžiantis nuo K. Baršausko gatvės žiedo į R. Kalantos gatvę, kelio atkarpoje maksimalus leistinas greitis dėl vykdomų kelio darbų yra 30 km/val., tačiau pastebima, jog vairuotojai važiuoja ženkliai greičiau.

Taip keliamas pavojus kelio darbus atliekantiems darbininkams bei patiems vairuotojams. Darbai šioje atkarpoje vykdomi ir nakties metu.

„Į mus kreipėsi šioje vietoje dirbantys darbuotojai, kurie teigė nesijaučiantys saugiai. Greičio apribojimas yra 30 km/val. ir kelininkai nori, kad šio apribojimo būtų paisoma – priešingu atveju nesaugūs tampa ne tik darbininkai, bet ir vairuotojai. Dėl to mes naktį fiksavome greitį. Naktį ženkliai sumažėja automobilių. Gatvės naujai išasfaltuotos, lygi danga, plačios ir vairuotojai linkę viršyti greitį“, - teigė D. Česnauskas.

Reidai surengti sekmadienio vakarą ir ankstų pirmadienio rytą. Iš viso dviejų reidų metu nustatyta 12 vairuotojų, kurie leistiną greitį viršijo daugiau nei 20 km/val.

Dažniausiai vairuotojai teisinasi nematę naujai atsiradusių kelio ženklų. Linksmai nusiteikęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas teigė net kelis kartus perklausęs jį sustabdžiusio pareigūno, kodėl buvo sustabdytas ir baudžiamas už greičio viršijimą. Vyras tikino, nesuvokęs, kad važiuodamas 55 km/val. greičiu galėjo viršyti greitį.

Kiti pažeidėjų greičio rodikliai taip pat buvo panašūs ir svyravo ties mieste leistina 50 km/val riba – 53, 55, 52, 59 ,53 – tokie greičiai buvo užfiksuoti vakarinio patikrinimo metu. Naktį būta ir didesnių viršijimo atvejų.

„Tarp pažeidėjų buvo ir tokių, kurie leistiną greitį viršijo ir 30, ir 40 km/val. Didžiausias užfiksuotas greitis – 75 km/val., nors šioje atkarpoje leidžiama važiuoti 30 km/val.”, - teigė. D. Česnauskas.

Pareigūnai primena, kad naktimis kelio remonto darbai taip pat vyksta pilnu pajėgumų.