Pareigūnai patikrino, kokiu greičiu vairuotojai važinėja A. Jakšto gatvėje, kuri veda į Rotušės aikštę. Joje maksimalus leistinas greitis siekia 20 km/val.

Vos prasidėjus reidui, sustabdytas „VW Golf“ vairuotojas. Vaikinas važiavo 49 km/val. greičiu. Praėjus apie 20 minučių buvo sustabdytas dar vienas vairuotojas, A. Jakšto gatve važiavęs 50 km/val. Abiem jiems gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų.

Netrukus pareigūnai pastebėjo pažeidėją mokomuoju automobiliu. Gyvenamojoje zonoje draudžiama mokyti vairuoti. Atsakomybė tenka instruktoriui, tačiau pastarasis per daug nesigailėjo pažeidęs taisykles ir pradėjo ginčytis su pareigūnais. Instruktorius aiškino, kad būtina mokiniams važiuoti pro Rotušės aikštę, nes kitaip jie važiuoti pro aikštę nesugebės.

Nepaisant to, kad vairavimo instruktorius nenorėjo pripažinti savo kaltės, pareigūnai geranoriškai vyrą įspėjo, juokaudami, kad kartu važiavusi mokinė tikrai ateityje Rotušės aikštėje pažeidimų nedarys.

Netrukus pareigūnai užfiksavo prabangų „Mercedes Benz“ automobilį, kuris važiavo 48 km/val. greičiu. Su iškalbingais „BRAT2“ numeriais važiavo broliai dvyniai Vytautas ir Vidmantas Katasanovai, vienas jų praeityje bandė pradėti politiko karjerą, kandidatuodamas į Kauno miesto tarybą.

Vairuotojas teigė nesitikėjęs, kad policija gali matuoti greitį tokioje vietoje ir pripažino nematęs greičio ribojančio ženklo.

Per reidą pareigūnai buvo geranoriški. Iki 15 km/val viršiję vairuotojai buvo įspėjami. Tiesa, patys pareigūnai teigia, kad nuo 2014 metų rotušės aikštėje užfiksuoti tik 2 atvejai, kai automobiliai kliudė pėsčiuosius. Jų metu rimtų sveikatos sutrikimų buvo išvengta.