Iki šiol neteisto Ramūno V. baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nutarė vienoje bendrovėje apdailininku dirbančiam vyrui skirti vieną švelniausių baudžiamajame įstatyme numatytų bausmių – 8 mėnesių laisvės apribojimą. Šiuo laikotarpiu nuteistasis privalės nuo 23 iki 6 val. būti namuose – jeigu tuo metu jo gyvenamojoje vietoje nesuras Probacijos tarnybos pareigūnai, vyrui gali tekti „pailsėti“ ir pataisos namuose.

„Tokia bausmė visiškai atitinka jos skyrimo paskirtį ir pagrindus“, – pažymėjo baudžiamąjį įsakymą priėmusi teisėja Birutė Drozdienė.

Bylos duomenimis nustatyta, kad gegužės 22-ąją, apie 11.30 val., Ramūnas V. su draugo tarnybiniu automobiliu BMW atvyko į degalinę „Statoil“ ir į automobilio kuro talpą įsipylė 42 litrus benzino. Už jį vyras nesumokėjo – degalinei buvo padaryta 198 Lt žala, kurią vėliau vyras vis dėlto buvo priverstas atlyginti.

Ši istorija būtų paprasta, jeigu ne Ramūno V. elgesys – jau pildamasis degalus jis suvokė, kad bus sugautas, jeigu nesusimokės už kurą, tačiau vis tiek paspruko iš degalinės.

Atlikus ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad vairuotojas ant savo automobilio valstybinių numerių buvo užsidėjęs kortelę su kitos transporto priemonės valstybiniais numeriais, tačiau šie degalinėje kelis kartus nukrito, todėl vaizdo įrašus peržiūrėję „Statoil“ darbuotojai pamatė ir tikruosius automobilio valstybinius numerius. Pagal juos buvo surastas automobilio savininkas.

Tačiau šis nieko nežinojo apie vagystę iš degalinės – vyras prisipažino, kad kelis kartus kartus savo draugui yra leidęs pasinaudoti tarnybiniu automobiliu.

„Jis – mano buvęs bendraklasis, tą dieną, kai buvo nesumokėta už benziną, mašiną buvau paskolinęs Ramūnui, jis sakė, kad nori draugę nuvežti į darbą“, – teigė liudytojas.

Kai Ramūno V. namuose apsilankė policijos pareigūnai, vyras iš karto suprato, kad šie apsilankė dėl degalų vagystės, todėl net nebandė neigti savo kaltės ir pripažino, jog pasielgė kaip tikras nevykėlis.

Jis teigė, kad vagystės išvakarėse prie viešojo transporto sustojimo rado išmestą vokišką automobilio valstybinį numerį.

„Jį pasiėmiau, o kitą dieną iš draugo pasiskolinau automobilį – niekam nematant ant mašinos tikrojo valstybinio numerio uždėjau rastą vokišką valstybinį numerį ir nuvažiavau į degalinę“, – pasakojo Ramūnas V.

Vyras neslėpė, kad norėjo nemokamai užsipilti degalų, tačiau kai nuo automobilio priekio nukrito mašinos vokiški valstybiniai numeriai, suprato, jog bus sučiuptas.

„Degalinėje, pilantis benziną, priekinis numeris nukrito, todėl jį uždėjau ir toliau pyliausi degalus, tačiau numeris ir vėl nukrito, liko matyti tikrasis automobilio numeris, todėl jį įmečiau į mašinos saloną, o paskui išvažiavau“, – kaunietis sakė, kad apie vagystę iš degalinės niekam nepasakojo.

„Galvojau, gal kaip nors išsisuksiu“, – sakė jis.

Tačiau tokie Ramūno V. teiginiai sukėlė juoką degalinės darbuotojams – visi automobiliai, atvykstantys į degalinę, yra filmuojami.

Buvo nufilmuotas ir Ramūno V. vairuojamas BMW – vaizdo įraše aiškiai matėsi, kaip vairuotojui pilantis degalus automobilio užsienietiškas valstybinis numeris kelis kartus nukrito, o po juo pasimatė lietuviškas automobilio valstybinis numeris.