Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas Raimondas Baltaduonis atskleidė šio keisto nusikaltimo priešistorę.

Nukentėjusiam paskambino pažįstamos merginos ir paprašė pavežti iš Dainavos mikrorajono namo. Apie 2 val. vaikinas atvyko į sutartą vietą, ten buvo dar 3 nepažįstami jaunuoliai. Parvežęs merginas namo, vyras dar važinėjosi kurį laiką su nepažįstamaisiais.

Tada prie jų prisijungė dar du asmenys. Visi nuvažiavo į Kleboniškio mišką, kur ir įvyko nusikaltimas. Vyras buvo paliktas pririštas prie medžio.

Praėjus šiek tiek laiko vyras išsilaisvino, nusigavo iki artimiausių gyventojų ir pranešė apie įvykį policijai. Policija praėjus parai sulaikė įtariamuosius.

Minėtas merginas nukentėjusysis žinojo tik iš feisbuko, anksčiau su jomis susitikęs nubuvo.

Sulaikyti 3 asmenys, iš kurių vienas nepilnametis moksleivis, 16 metų kaunietis, teistas už plėšimą. Nepilnametis naują nusikaltimą galimai padarė praėjusio nusikaltimo bausmės vykdymo laikotarpiu, nes jam buvo atidėtas laisvės apribojimas.

Kitas įtariamasis 3 kartus teistas pilnametis, teistas už smurtą artimoje aplinkoje. Vasario mėnesį teistas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jam taip pat paskirta pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, šį nusikaltimą galimai padarė neatlikęs anksčiau paskirtos bausmės.

Trečias įtariamasis – pilnametis kaunietis. 19 metų jaunuolis teistas už plėšimus ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.
Šiuo metu atliekamos apklausos ir artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

Pirmieji du įtariamieji kaltę pripažįsta, duoda parodymus. Su pareigūnais bendradarbiauja.

Pasak įtariamųjų, nusikaltimas įvyko spontaniškai. Policija šiuo metu ieško pagrobto automobilio.