Kaip šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“, miškelyje, greta paplūdimio viešojo tualeto, šią vasarą po poros metų pertraukos vėl pasirodė žalsvu lietpalčiu vilkintis ekshibicionistas.

Išgąstį patyrė dešimtys poilsiautojų, vienai net prireikė medikų pagalbos, tačiau iškrypėlio sučiupti nepavyksta.
Kaunietė Aistė Barilaitė pasakojo, kad prispirta gamtinių reikalų apsilankė greta paplūdimio miškelyje įrengtame tualete. „Ramiai susitvarkiau savo reikalus ir jau žengiau pro duris lauk, kai už kelių metrų sušmėžavo vyras. Staiga jis praskleidė drabužius ir nuogas žengė žingsnį į priekį, paskui atgal“, – pasakojo moteris.

Kaunietė sakė, kad akimirką sutriko, paskui supyko ir šaukdama pasileido prie gelbėtojų pagalbos. Kol vyrai atbėgo nuo kranto, iškrypėlis dingo.

„Patyriau šoką. Vėliau apgalvojusi situaciją tik džiaugiausi, kad iškrypėlio nepamatė mažametė draugės duktė. Jei ji išsigąstų, pasekmės gal liktų visam gyvenimui. Aš pati nežinau, ar iškrypėlis mane stebėjo, kai tvarkiausi tualete. Išgąstis ir pasišlykštėjimas nebeleidžia lankytis paplūdimyje“, – prisiminusi patirtą sukrėtimą, drebėdama iš pasibjaurėjimo „Lietuvos rytui“ emocingai pasakojo moteris.

Dažnai dienomis Lampėdžių paplūdimyje dirbantys gelbėtojai Antanas Guoga ir Henrikas Juodiška patvirtino, kad moterų pagalbos šūksnius girdi kelis kartus per savaitę. Poilsiautojos nuolat susiduria su ekshibicionistu.

Iškrypėlio aukos gelbėtojams pasakojo, kad vidutinio amžiaus vyras visada dėvi žalsvai pilką lietpaltį ir tyko moterų greta tualeto, o kartais jame ir slepiasi.

Vyras staiga išnyra prieš nieko neįtariančias, atsipalaidavusias poilsiautojas ir, praskleidęs lietpaltį, demonstruoja lytinį organą. Vienos aukos ima keikti iškrypėlį, kitos išsigandusios klykia ir dažniausiai šaukiasi gelbėtojų pagalbos.

Teigiama, kad iškrypėlis paplūdimyje siautėja jau apie 2 metus.