Policijos pareigūnams pranešta, kad 12 val. 55 min. Kaune, V. Krevės pr., parduotuvėje, į lombardą užėjo du jaunuoliai.

Pranešama, pareigūnai nuvykę į įvykio vietą, pastebėjo, kad parduotuvės darbuotojas ir vienas iš parduotuvės klientų grumiasi su jaunuoliu, kuris, kaip vėliau išsiaiškinta, plaktuku išdaužė lombardo vitrinos stiklus. Pareigūnai nedelsdami sulaikė minėtą jaunuolį.

Pirminiais duomenimis, į parduotuvę dienos metu atėjo du jaunuoliai, kurių vienas lombardo darbuotojai papurškė dujų, kitas plaktuku išdaužė lombardo vitrinos stiklus ir pasikėsino pavogti juvelyrinius dirbinius.

Tačiau budrūs parduotuvės darbuotojai ir parduotuvėje buvę žmonės nesutriko, dėl tokio įžūlaus jaunuolių elgesio ir bandė juos sulaikyti.

Tai pamatęs, vienas iš jaunuolių, kuris turėjo dujų balionėlį, pradėjo purkšti dujas visiems aplinkiniams asmenims, bei išsinėręs iš striukės su megztinių, pusnuogis pabėgo iš parduotuvės. Kitas jaunuolis, plaktuku išdaužęs lombardo vitrinos stiklus, buvo sulaikytas.

Policijos komisariate paaiškėjo, kad tai policijai žinomas, dėl panašaus pobūdžio nusikaltimų, 18 m. E. N., kuris uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Šiandien E. N. pareikštas įtarimas dėl plėšimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. Už tokio pobūdžio nusikaltimus baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.
Tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai.